SPIRITUALIA - Poetske meditacije iz susreta s Riječi Prikaži uvećano

SPIRITUALIA - Poetske meditacije iz susreta s Riječi

Glas Koncila

9789532413854

Novi proizvod

Zbirka pjesama fra Bernardina Škunce objavljena povodom pedeset godina njegova svećeničkog ređenja i mlade mise...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

26,00 KM .

Podaci

Autor Fra Bernardin Škunca
Izdavač Glas Koncila
Godina 2013
Uvez meki
Broj stranica 104
ISBN 978-953-241-385-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Zbirka pjesama fra Bernardina Škunce objavljena povodom pedeset godina njegova svećeničkog ređenja i mlade mise.

Zbirka poetskih meditacija, podijeljena u šest cjelina: "Blizina i svjetlost Isusova Očenaša", "Otkrivanje Božje blizine", "Euharistija - naš znamen i Tajna vjere", "Meditacije (ne)mirnog učenika", "Samo je svetost vjerodostojna" i "Najljepšemu među sinovima ljudskim dahom biblijske poetičnosti", u izvornoj poetskoj formi donosi osobno duboko proživljene duhovne trenutke fra Bernardina Škunce, priznata teološkog pisca i književnika izgrađena stila.

U brojnim svetopisamskim osloncima, kao i osloncima na životnu karizmu i poslanje svetoga Franje Asiškoga prepoznaje se i osobno traženje lica Božjega, kako u dubini ljudske duše, tako i u vlastitome redovničkom i svećeničkom pozivu. Stoga ne začuđuje da su ti stihovi napisani kao svojevrstan credo, ali i kao ispovijest vlastitih traženja, nalaženja i uvijek novog poniranja u Tajnu.

Proživljeni i žarki poetski izričaji fra Bernardina Škunce sakupljeni u zbirci "Spiritualia" vrijedan su prinos suvremenu hrvatskome duhovnom (religioznom) pjesništvu. Škuncin govor u slikama i metaforama, stalno oslonjen na biblijsku riječ, napose onu iz evanđelja, na duh i znakove liturgije Crkve, te na duh sveca iz Asiza, bit će privlačiv i dubok za svakog čitatelja.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: