MUDROST KRŠĆANSKIH MISTIKA Prikaži uvećano

MUDROST KRŠĆANSKIH MISTIKA

David Torkington

VERITAS

9789538175046

Novi proizvod

David Torkington ima jedinstveni dar iskazivanja dubokih istina vrlo jednostavnim rječnikom. Taj je dar dobro iskoristio u svojoj najnovijoj knjizi o kršćanskim misticima. Usvojio je izvorni pristup koji je Peteru, Pustinjaku, omogućio postati središnjim likom priče...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

30,80 KM .

Podaci

Autor David Torkington
Izdavač VERITAS
Godina 2018
Uvez tvrdi
Broj stranica 336
ISBN 978-953-8175-04-6
Jezik Hrvatski

Više informacija

David Torkington ima jedinstveni dar iskazivanja dubokih istina vrlo jednostavnim rječnikom. Taj je dar dobro iskoristio u svojoj najnovijoj knjizi o kršćanskim misticima. Usvojio je izvorni pristup koji je Peteru, Pustinjaku, omogućio postati središnjim likom priče. Knjiga je prožeta brojnim autobiografskim pojedinostima, koji ne samo što pridonose lakoći čitanja, već uvelike doprinose i zanimljivosti, prenoseći autorov zanos koji osvaja. Postoji osobito dirljiv zapis o noći provedenoj u samoći u Bazilici Svetoga Groba, koju opisuje kao iskustvo "koje mu je promijenilo život’".
Poput svih ostalih knjiga Davida Torkingtona, i u ovoj je riječ o molitvi. Vraća nas ravno u mističnu duhovnost koju je Isus prakticirao sa svojim učenicima, u njihovoj svakodnevnoj molitvenoj rutini. Potom nam opisuje kako se ona nastavila i bila dovedena do savršenstva, nakon njegove proslave, kada je molitva poprimila novu snagu u Uskrslome Gospodinu, s njime i po njemu. To je preobrazilo živote prvih kršćana, jer su stekli navadu svakodnevne molitve, koja vodi u molitvu bez kraja.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: