ILIJA GROMOVNIK Prikaži uvećano

ILIJA GROMOVNIK

Josip Mužić

Glas Koncila

9789532415346

Novi proizvod

Knjiga je nastala s ciljem da posluži za duhovno čitanje ili razmatranje biblijskih ulomaka o najvećem starozavjetnom proroku Iliji, koji je i u hrvatskom narodu omiljen i štovan, poznat pod nazivom "Gromovnik"...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

43,10 KM .

Podaci

Autor Josip Mužić
Izdavač Glas Koncila
Godina 2017
Uvez tvrdi
Broj stranica 367
ISBN 978-953-241-534-6
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga je nastala s ciljem da posluži za duhovno čitanje ili razmatranje biblijskih ulomaka o najvećem starozavjetnom proroku Iliji, koji je i u hrvatskom narodu omiljen i štovan, poznat pod nazivom "Gromovnik".

Uz uvod i zaključak, knjiga ima 16 razrađenih poglavlja koja – vjerno slijedeći biblijski tekst iz Prve i Druge knjige o Kraljevima, iz Druge knjige Ljetopisa te retke iz knjige Otkrivenja (u kojima se spominju dva neimenovana svjedoka, a u jednome od svjedoka kršćanska tradicija od početka vidi upravo proroka Iliju) – sustavno tumače osobu i poslanje proroka Ilije.

U svojim tumačenjima Mužić polazi od doslovna smisla biblijskoga teksta, a služeći se pri tome otačkim spisima, primjerima iz života svetaca, nerijetko midrašima i rabinskim tumačenjima, ali i suvremenom biblijsko-teološkom literaturom.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: