MOLITVENIK U ČAST PRESVETOJ GLAVI ISUSOVOJ Prikaži uvećano

MOLITVENIK U ČAST PRESVETOJ GLAVI ISUSOVOJ

Naklada BENEDIKTA

9789537793517

Novi proizvod

Tereza Helena Higginson bila je pobožna učiteljica… Rođena je na sjeveru Walesa. Njezino ime u Engleskoj se povezuje s najvišim stupnjem misticizma u katoličanstvu. Po riječima njezina ispovjednika, ona je jedna od najvećih svetica koje je „Bog podigao u svojoj Crkvi“...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

12,30 KM .

Podaci

Autor Prema objavi službenice Božje Tereze Higginson
Izdavač Naklada BENEDIKTA
Godina 2016
Uvez meki
Broj stranica 120
ISBN 978-953-7793-51-7
Jezik Hrvatski

Više informacija

Tereza Helena Higginson bila je pobožna učiteljica… Rođena je na sjeveru Walesa. Njezino ime u Engleskoj se povezuje s najvišim stupnjem misticizma u katoličanstvu. Po riječima njezina ispovjednika, ona je jedna od najvećih svetica koje je „Bog podigao u svojoj Crkvi“.

Sa stajališta mističnog, ona je svakako živjela neobičnim životom, na mnogo načina sličnim životu oca Pija. Čini se da je od Boga primila mnogo nadnaravnih darova, kao što su dar ozdravljanja, dar proroštva, bilokacije i stigme. Poruka koju nam je prenijela prijeko je potrebna našemu današnjem svijetu.

Tvrdi se da ju je Isus odabrao da objavi pobožnost Presvetoj Glavi Isusovoj kao Prijestolju Božje Mudrosti. To je trebalo popraviti prilike u vremenima izrazite intelektualne oholosti i udaljavanja od vjere. Ta je pobožnost trebala biti ne samo dopuna pobožnosti Presvetom Srcu Isusovu nego i kruna svih pobožnosti.

Jedno pismo monsinjora O’Briana (vicepostulatora njezina slučaja) govori nam o tome kako je dobivao pisma iz svih dijelova Velike Britanije i Irske, Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Belgije, Malte, SAD-a, Kanade, Karipskih otoka, Brazila, Kine, Burme, Bornea, Južne Afrike, Ugande i Novog Zelanda, koja svjedoče o uslišanjima po njezinu zagovoru, te da mnogo ljudi moli za njezinu beatifikaciju.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: