DUHOVNOST PRIKUPLJANJA SREDSTAVA Prikaži uvećano

DUHOVNOST PRIKUPLJANJA SREDSTAVA

Henri J.M.Nouwen

Kršćanska sadašnjost

9789531112017

Novi proizvod

Riječ je o knjižici koja je napravljena od jednog predavanja poznatoga duhovnog pisca Henrija Nouwena u kojem on govori o tome kako je isprava i sam u prikupljanju sredstava vidio „nužan, ali neugodan posao osiguravanja materijalne potpore duhovnim stvarima“

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

18,50 KM .

Podaci

Autor Henri J.M.Nouwen
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2019
Uvez meki
Broj stranica 83
Format 11 x 20 cm
ISBN 978-953-11-120-17
Jezik Hrvatski

Više informacija

Riječ je o knjižici koja je napravljena od jednog predavanja poznatoga duhovnog pisca Henrija Nouwena u kojem on govori o tome kako je isprava i sam u prikupljanju sredstava vidio „nužan, ali neugodan posao osiguravanja materijalne potpore duhovnim stvarima“.

No njegova ljubav za službu i život s duhovnim nadahnućem vodili su ga dalje i dublje, dok naposljetku nije mogao s uvjerenjem ustvrditi: „Prikupljanje sredstava ponajprije je oblik službe“.

On svima koje potiče Duh Božji pruža način da shvate i žive službu prikupljanja sredstava kao sastavni dio svog poslanja: „Prikupljanje sredstava duhovno je kao držanje propovijedi, sabiranje na molitvu, posjećivanje bolesnih ili hranjenje gladnih“, kaže on.

Štoviše, tvrdi: „Prikupljanje sredstava jest naviještanje onoga što vjerujemo na takav način da pružimo drugim ljudima priliku da sudjeluju s nama u našoj viziji i našem poslanju“.

Za Nouwena, navještaj i poticaj uključuju izazovan poziv na obraćenje upućen i prikupljačima i darovateljima. „Prikupljanje sredstava uvijek je poziv na obraćenje“. Svi su pozvani da uđu u nov, duhovniji odnos sa svojim potrebama i resursima.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: