SESTRA FAUSTINA KOWALSKA BIOFRAFIJA SVETICE Prikaži uvećano

SESTRA FAUSTINA KOWALSKA BIOGRAFIJA SVETICE

Ewa K. Czaczkowska

Kršćanska sadašnjost

9789531107952

Novi proizvod

Poljsku sveticu i štovateljicu Božjega milosrđa s. Faustinu Kowalsku na velika vrata Crkve uveo je njezin zemljak, sada i sam blažen, a uskoro sveti Ivan Pavao II.
Otada zanimanje za tu jednostavnu i neobrazovanu redovnicu, koja je nerijetko bila optuživana za histeriju i fantaziranje i kojoj dugo nitko nije vjerovao, neprestano raste. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

69,50 KM .

Podaci

Autor Ewa K. Czaczkowska
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2013
Uvez tvrdi
Broj stranica 495
Format 14 x 20 cm
ISBN 978-953-11-0795-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Poljsku sveticu i štovateljicu Božjega milosrđa s. Faustinu Kowalsku na velika vrata Crkve uveo je njezin zemljak, sada i sam blažen, a uskoro sveti Ivan Pavao II.
Otada zanimanje za tu jednostavnu i neobrazovanu redovnicu, koja je nerijetko bila optuživana za histeriju i fantaziranje i kojoj dugo nitko nije vjerovao, neprestano raste. Kada bi doživljavala tamnu noć duše, imala je osjećaj da ju je Bog napustio, da je ostala potpuno sama. Kada bi vidjela Isusa, razgovarala bi s njim. Pripravit ćeš svijet na moj konačni dolazak – rekao joj je. Kako je to trebala učiniti? U mističnim vizijama vidjela je i pakao i svoju kanonizaciju.
Crkva dugo nije znala prepoznati važnost njezina poslanja. Štovanje Božjeg milosrđa, međutim, proširilo se na čitav svijet – onako kako je to želio Isus. Rezultat je novinarskog i povjesničarskog žara i ova, jedina ove vrste, biografija najveće poljske svetice. Autorica otkriva nepoznate činjenice iz života s. Faustine i razotkriva tajne širenja štovanja Božjeg milosrđa.
Ewa K. Czaczkowska je novinarka, povjesničarka, utemeljiteljica portala
Areopag 21.pl, autorica knjiga o kardinalu Wyszy´nskom, umorenom svećeniku Jerzyu Popiełuszku, i drugih u kojima je istražila značajne osobe poljskoga katoličkoga kruga.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: