PIER GIORGIO FRASSATI, PRIJATELJ SIROMAHA Prikaži uvećano

PIER GIORGIO FRASSATI, PRIJATELJ SIROMAHA

Primo Soldi

Salesiana

9789532051568

Novi proizvod

Ova knjiga oduševit će i taknuti svakog čitatelja a i potaknuti nas na preispitivanje naše duhovnosti i vjerničke prakse.
Veliki je ovo poticaj na djelovanje, tamo gdje nas je Bog posadio!

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

24,60 KM .

Podaci

Autor Primo Soldi
Izdavač Salesiana
Godina 2017
Uvez meki
Broj stranica 239
Format 21,0 x 14,5 cm
ISBN 9789532051568
Jezik Hrvatski

Više informacija

Lijep život, potpuno uronjen u stvarnost, pun interesa, sposoban privući one koji ga susretnu. Životan karakter, vedar, muževan, odlučan. Izvanredan život u svakidašnjem redovitom životu.

To je Pier Giorgio Frassati. U 13. godini susret s Kristom budi njegovo "ja", njegovu potrebu za srećom, za ljubavlju, za istinom i pravdom. Svakodnevno sudjelovanje na svetoj misi, ljubav prema svima i vjernost u prijateljstvu čine ga sjajnom "osobnošću" na sveučilištu i u Katoličkoj akciji. Postaje prijatelj svih, a posebno siromašnih i bolesnih u Torinu. S prijateljima s Politehnike osniva družinu pod imenom "Družina mangupa". Danas se u toj družini prepoznaju mnogi mladi, od Italije do Sjedinjenih
Američkih Država, od Austrije do Poljske, od Brazila do Rumunjske. U samo 24 godine probudio je život oko sebe svjedočeći Krista na herojski način, prihvaćajući i smrt, uvečer 4. srpnja 1925., kao dijete u Majčinim rukama. Sveti Ivan Pavao II. nazvao ga je "čovjekom osam blaženstava". Zaštitnik Svjetskog dana mladih proglašen je blaženim na Trgu svetoga Petra 20. svibnja 1990. Njegovo tijelo čuva se u katedrali u Torinu.
 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: