BOŽJA MUKA - NADA ZA TEBE misli, riječi i molitve o vazmenom otajstvu Prikaži uvećano

BOŽJA MUKA - NADA ZA TEBE misli, riječi i molitve o vazmenom otajstvu

Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio

Kršćanska sadašnjost

9789531111423

Novi proizvod

Ova knjiga pape Franje sadrži njegove najljepše i najpotresnije misli, nagovore i molitve izrečene u raznim prigodama, a sve ih povezuje vazmeno otajstvo.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

27,70 KM .

Podaci

Autor Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2018
Uvez tvrdi
Prevoditelj Slavko Antunović
Broj stranica 157
Format 12 x 22 cm
ISBN 9789531111423
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ova knjiga pape Franje sadrži njegove najljepše i najpotresnije misli, nagovore i molitve izrečene u raznim prigodama, a sve ih povezuje vazmeno otajstvo.

Papa Franjo osjetljiv je na temu čovjekovog trpljenja i ne propušta ni jednu priliku da o tome govori. Njegova osjetljivost, međutim, nije plod neke općenite čovjekoljubivosti, već njegove duboke vjere u Boga „koji postaje čovjekom sve do smrti na križu“ i „koji dijeli sudbinu najmanjih među ljudima“. Iznikla iz Papine „teologije naroda“, ta misao dotiče mnoge, posebice rubne, obespravljene i općenito ljude u egzistencijalnoj ugroženosti.

Korizma, posebice Veliki tjedan i potom vazmeno vrijeme, prigoda su da ponovno čitamo najdublje teme toga Papina promišljanja o patnji Boga i čovjeka, o Božjoj muci podnesenoj za čovjeka. „Vidjet ćemo i neprestano ćemo gledati probleme u našoj blizini i u nama, ali tama i strah ne smiju privlačiti pogled duše i zapsjesti srce. Poslušajmo riječ Anđela: Gospodin nije ovdje, uskrsnu!“, kaže u jednom od tih promišljanja papa Franjo.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: