YOUCAT - katekizam za mlde Prikaži uvećano

YOUCAT - Katekizam za mlade

Skupina autora

Verbum

9789532352399

Novi proizvod

YOUCAT (Youth Catechism) je prvi katolički katekizam za mlade vrijedeći za cijelu Crkvu. Ovaj jedinstveni vjerski priručnik pisan jezikom mladih, originalna je i privlačna sadržaja, s mnoštvom fotografija u boji i vrlo atraktivnim grafičkim elementima. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

34,00 KM .

Podaci

Autor Skupina autora
Izdavač Verbum
Godina 2012
Uvez fleksibilni integralni
Prevoditelj Ante Mateljan
Broj stranica 304
Format 21 x 13 cm
ISBN 9789532352399
Jezik Hrvatski

Više informacija

YOUCAT (Youth Catechism) je prvi katolički katekizam za mlade vrijedeći za cijelu Crkvu. Ovaj jedinstveni vjerski priručnik pisan jezikom mladih, originalna je i privlačna sadržaja, s mnoštvom fotografija u boji i vrlo atraktivnim grafičkim elementima. Predgovor Katekizmu napisao je papa Benedikt XVI. žarko ga preporučivši svim mladim katolicima, kao nužno sredstvo za upoznavanje vlastite vjere. Knjiga je već i na hrvatskom jeziku doživjela svoje II. izdanje.

Sadržaj YOUCAT-a podijeljen je u četiri velike cjeline: "Što vjerujemo?" (o vjerskom nauku), "Kako slavimo kršćanska otajstva?" (o sakramentima), "Kako ćemo imati život u Kristu?" (o  ćudorednom životu), "Kako trebamo moliti?" (o molitvi i duhovnosti). Ono što je posebice zanimljivo jest da su YOUCAT kreirali i osmislili sami "mladi za mlade", a rađen je pod nadzorom bečkoga kardinala Schönborna, koji je bio i tajnik redakcije Katekizma Katoličke Crkve.

"Proučavajte Katekizam! To je želja mojega srca. Proučavajte Katekizam žarko i ustrajno! Proučavajte ga u tišini svoje sobe, čitajte ga udvoje, s prijateljima, oblikujte skupine za čitanje i umrežite se, podijelite ga s drugima na internetu. Morate u vjeru biti puno dublje ukorijenjeni nego generacija vaših roditelja." Papa Benedikt XVI. u predgovoru YOUCAT-u

30 drugih knjiga iz iste kategorije: