KAKO ME JE BOG VODIO Prikaži uvećano

KAKO ME JE BOG VODIO

Anton Puntigam SJ

Vlastita naklada

9789538438035

Novi proizvod

Knjiga ''Kako me je Bog vodio'' je izašla u biblioteci Vrela i prinosi za povijest isusovačkog Reda u hrvatskom narodu.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

50,00 KM .

Podaci

Autor Anton Puntigam SJ
Izdavač Ivan Šestak
Godina 2023
Uvez tvrdi
Broj stranica 360
ISBN 9789538438035
Jezik Hrvatski

Više informacija

U Biskupijskom centru Sarsenterum u Stocu, predstavljena je autobiografija ''Kako me je Bog vodio'', autora oca Antona Puntigama (1859.-1926.), austrijskog isusovca, koji je 27 godina svoga života proveo u Travniku i Sarajevu radeći kao profesor i odgojitelj u sjemeništu te kao svestrani pastoralni djelatnik s mladima. On je na neki način pripremio put i za proglašenje blaženim Časnoga sluge Božjega Petra Barbarića. Stoga nadbiskup Tomo Vukšić u uvodnoj riječi piše: ''Puntigam je toliko dobro poznavao Petra Barbarića, da je duboko uvjeren u osobnu svetost toga mladića, već 1900. godine objavio njegov prvi životopis koji će kasnije poslužiti drugima, koji su proučavali Petrov lik, kao polazište i izvor važnih podataka, dojmova i prosudbi.''

Puntigam je bio jedan od prvih članova Družbe Isusove koje je na poziv prvoga vrhbosanskog nadbiskupa Josipa Stadlera bio poslao provincijal Austrijske provincije da pomognu u izgradnji i učvršćenju novouspostavljene Crkvene uprave u BiH (1881.). 

Zanimljiva činjenica koja se otkriva u ovoj knjizi tiče se posljednjih trenutaka smrti nadvojvode Franje Ferdinanda i njegove supruge Sofije, kojima je upravo o. Puntigam podijelio posljednju pomast. Knjiga je izašla u biblioteci Vrela i prinosi za povijest isusovačkog Reda u hrvatskom narodu, a njezini su nakladnici: Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski povijesni institut u Beču i Nadbiskupsko sjemenište Petar Barbarić Travnik. 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: