PRILOZI ZA POVIJEST HRVATSKE REPUBLIKE HERCEG - BOSNE Prikaži uvećano

PRILOZI ZA POVIJEST HRVATSKE REPUBLIKE HERCEG - BOSNE

Jadranko Prlić

HMDC

9789958038129

Novi proizvod

Jadranko Prlić, prvi i posljednji predsjednik Vlade Hrvatske Republike Herceg-Bosne, napisao je knjigu koja će pod naslovom "Prilozi za povijest Hrvatske Republike Herceg-Bosne" biti objavljena u nekoliko svezaka.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

117,00 KM .

Podaci

Autor Jadranko Prlić
Izdavač HMDC
Godina 2017
Uvez tvrdi
Broj stranica 700+712+684
ISBN 9789958038129
Jezik Hrvatski

Više informacija

Jadranko Prlić, prvi i posljednji predsjednik Vlade Hrvatske Republike Herceg-Bosne, napisao je knjigu koja će pod naslovom "Prilozi za povijest Hrvatske Republike Herceg-Bosne" biti objavljena u nekoliko svezaka. Izvatke koje donosimo priredio je sam Prlić u pritvoru Haaškog suda, gdje čeka pravomoćnu presudu nakon nedavno održanog žalbenog postupka u procesu protiv šestorice Hrvata iz BiH.

Prliću se na teret stavljaju ratni zločini protiv bošnjačkog stanovništva te je nepravomoćno osuđen na 25 godina.Ako je riječ 2016. bila post-truth, označavajući postčinjenična vremena, za Herceg-Bosnu to vrijedi od samog njezina formiranja. Među publiciranim uradcima vezanim za Herceg-Bosnu dominiraju, naime, oni temeljeni na stereotipima, koji su opisivali događaje na načine potpuno neprepoznatljive akterima koji su u njima sudjelovali. Ili su bili isključiva reagiranja na te stereotipe. Iako bibliografija krize na teritoriju bivše Jugoslavije o događajima u devedesetim godinama 20. stoljeća sadrži više tisuća naslova, još nitko nije, isključivo dokumentima i autentičnim svjedočenjima, cjelovito pokazao razloge formiranja Hrvatske zajednice, a zatim i Hrvatske Republike Herceg-Bosne, način njihova djelovanja. 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: