STO GODINA RATNOG ZRAKOPLOVSTVA U HRVATSKOJ Prikaži uvećano

STO GODINA RATNOG ZRAKOPLOVSTVA U HRVATSKOJ

Tomislav Aralica, Robert Čopec, Marko Jeras, Zdenko Kinjerovac,

DESPOT INFINITUS d.o.o.

9789537892036

Novi proizvod

Ratno se zrakoplovstvo tijekom 20. stoljeća kao specifična i izrazito tehnička grana oružanih snaga razvijalo iznimnom dinamikom, u korak s ubrzanim tehnološkim napretkom u istom razdoblju. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

21,00 KM .

Podaci

Autor Tomislav Aralica, Robert Čopec, Marko Jeras, Zdenko Kinjerovac, Tomislav Haraminčić
Izdavač Despot Infinitus d.o.o.
Godina 2012
Uvez tvrdi
Broj stranica 420
Format 24,5 x 23 cm
ISBN 9789537892036
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ratno se zrakoplovstvo tijekom 20. stoljeća kao specifična i izrazito tehnička grana oružanih snaga razvijalo iznimnom dinamikom, u korak s ubrzanim tehnološkim napretkom u istom razdoblju. Tomu su bitno pridonijela i dva velika svjetska rata koja su generirala i još više ubrzala taj napredak, jer su sve snage društva bile usmjerene i usredotočene na razvoj tehnologije radi pobjede u ratu.

Ova monografija nastoji predstaviti i prikazati razvoj zrakoplovne oružane sile u prošlom stoljeću iz hrvatske perspektive te ističe i nemali doprinos našeg naroda tome globalnom fenomenu. Iako su neke opće činjenice o ovoj opsežnoj temi, koju smo nastojali prikazati kao kronološki i neprekinuti slijed hrvatske tradicije u domeni ratnog zrakoplovstva, dobrim dijelom već poznate užem krugu poznavatelja zrakoplovne povijesti, šira javnost o njima uglavnom nema nikakvih saznanja. Željeli smo, stoga, popuniti tu prazninu te ponajprije kroz slijed reprezentativnih povijesnih fotografija ilustrirati i dočarati burnu prošlost ratnog zrakoplovstva u Hrvatskoj.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: