DOBITNICI I GUBITNICI Prikaži uvećano

DOBITNICI I GUBITNICI

Branko Milanović

TIM press

9789538075339

Novi proizvod

U knjizi Dobitnici i gubitnici. Kratka i osebujna povijest globalne nejednakosti Branko Milanović, sveučilišni profesor i jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za pitanja siromaštva, nejednakosti i razvoja, objašnjava ove i druge teze o bogatstvu koje je, u prošlosti i danas, neravnomjerno raspodijeljeno...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

41,60 KM .

Podaci

Autor Branko Milanović
Izdavač TIM press
Godina 2017
Uvez meki
Broj stranica 276
ISBN 978-953-8075-33-9
Jezik Hrvatski

Više informacija

Tko je najbogatiji na svijetu? Utječe li vaše mjesto rođenja na to koliko ćete novca zaraditi tijekom života? Kako bismo to mogli doznati? Jesu li ova pitanja uopće bitna? U knjizi Dobitnici i gubitnici. Kratka i osebujna povijest globalne nejednakosti Branko Milanović, sveučilišni profesor i jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za pitanja siromaštva, nejednakosti i razvoja, objašnjava ove i druge teze o bogatstvu koje je, u prošlosti i danas, neravnomjerno raspodijeljeno.
Autor polazi od historiografije, književnosti i priča iz dnevnih novina kako bi objasnio jednu od najvećih podjela u našem društvu: onu između bogatih i siromašnih. Otkriva nam koliko je uistinu bio bogat gospodin Darcy, udvarač Elizabeth Bennet, koliko je Ana Karenjina zaradila zaljubivši se, koliko su bili bogati Rimljani u usporedbi s današnjom elitom, na koji način bismo trebali razmišljati o marksizmu u suvremenom svijetu i kako mjesto rođenja određuje nečiji imetak. Milanović objašnjava zašto je bitno raspravljati o nejednakostima, kako one utječu na naše ekonomske mogućnosti te na koji način mogu ugroziti temelje društvenog poretka.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: