Atatürk : Biografija tvorca moderne Turske Prikaži uvećano

ATATÜRK : Biografija tvorca moderne Turske

Andrew Mango

Golden marketing

9789532124217

Novi proizvod

Djelo je po mnogo čemu iznimno u svome žanru i znatno pridonosi istraživanju Turske, kao i povijesti susjednih zemalja i naroda. Namijenjeno je povjesničarima svih usmjerenja i kulturolozima, a kao neobvezatno štivo može biti zanimljivo i široj publici.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

90,50 KM .

Podaci

Autor Andrew Mango
Izdavač Golden marketing
Godina 2011
Uvez tvrdi
Broj stranica 592
ISBN 978-953-212-421-7
Jezik Hrvatski

Više informacija

Kemalu Atatürku i njegovoj ulozi u stvaranju Republike Turske dosad su napisane brojne knjige i znanstveni radovi, među kojima nesumnjivo ima i iznimno vrijednih. Pa ipak, u načelu se može konstatirati da su mnogi od tih radova o Atatürkovu životu i djelu nerijetko jednostrani - ili prenaglašeno afirmativni ili neosnovano kritični - te da je većina autora selektivno rabila narativne izvore i dokumente. 

U usporedbi s drugim djelima, doprinos Andrewa Manga istraživanju te teme posve je izniman: on je najpoznatiji svjetski ekspert za temu o kojoj piše, a njegova je knjiga najbolje dosad objavljeno djelo o Atatürku i stvaranju Republike Turske.

Predmet koji se obrađuje u djelu važan je sadržajno i metodološki za svjetsku povijest, pa i za povijest Jugoistočne Europe, s odrazima i na hrvatsku povijest 20. stoljeća. Djelo je po mnogo čemu iznimno u svome žanru i znatno pridonosi istraživanju Turske, kao i povijesti susjednih zemalja i naroda. Namijenjeno je povjesničarima svih usmjerenja i kulturolozima, a kao neobvezatno štivo može biti zanimljivo i široj publici.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: