Huda jama Prikaži uvećano

HUDA JAMA

Roman Ljeljak

9789612819774

Novi proizvod

Huda jama (rudnik) u dubokim oknima svojih tunela više od 50 godina skrivala je tajnu stravičnog komunističkog zločina. Procjenjuje se da je u ovom rudniku 1945. ubijeno oko 3 000 ljudi, uglavnom Hrvata, a među pobijenima je bio i veliki broj žena. Da bi skrili svoj bezumno zločin, dijelove rudnika u kojima su

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

42,50 KM .

Podaci

Autor Roman Ljeljak
Godina 2016
Jezik Hrvatski

Više informacija

Huda jama (rudnik) u dubokim oknima svojih tunela više od 50 godina skrivala je tajnu stravičnog komunističkog zločina. Procjenjuje se da je u ovom rudniku 1945. ubijeno oko 3 000 ljudi, uglavnom Hrvata, a među pobijenima je bio i veliki broj žena. Da bi skrili svoj bezumno zločin, dijelove rudnika u kojima su ostavili pobijene komunistički egzekutori su odijelili od ostalih tunela s nekoliko pregradnih zidova.
Napušteni rudnik kod Hude Jame samo je jedna od 600 masovnih grobnica u Sloveniji, brojnih stratišta hrvatskog naroda. Tunel Barbarin rov otkopan je prije sedam godina, a samo otkopavanje trajalo je nekoliko godina jer je okno bilo zatvoreno drvenim, betonskim i glinenim pregradama. Ostaci žrtava u ovoj masovnoj grobnici ukazuju na okrutnost počinitelja žrtve su umirale u agoniji, a mnoge su bile u dubini okna žive zazidane.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: