PERIOPERACIJSKA FIZIOTERAPIJA Prikaži uvećano

PERIOPERACIJSKA FIZIOTERAPIJA

Manuela Filipec , Višnja Nesek Adam , i suradnici

Hrvatski zbor fizioterapeuta

9789536849246

Novi proizvod

Fizioterapija se danas primjenjuje u gotovo svim kliničkim područjima. Svjetska konfederacija za fizioterapiju definira fizioterapiju kao “neovisnu zdravstvenu profesiju koja pruža usluge razvijanja, zadržavanja i povrata maksimalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti i obuhvaća pružanje potpore u okolnostima kada su pokret i funkcija ugroženi procesom starenja, ozljedom ili bolešću. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

92,80 KM .

Podaci

Autor Manuela Filipec, Višnja Nesek Adam I suradnici
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2023
Uvez meki
Broj stranica 315
Format 18,5x24,5 cm
ISBN 978-953-6849-24-6
Jezik Hrvatski

Više informacija

Fizioterapija se danas primjenjuje u gotovo svim kliničkim područjima. Svjetska konfederacija za fizioterapiju definira fizioterapiju kao “neovisnu zdravstvenu profesiju koja pruža usluge razvijanja, zadržavanja i povrata maksimalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti i obuhvaća pružanje potpore u okolnostima kada su pokret i funkcija ugroženi procesom starenja, ozljedom ili bolešću. Stoga udžbenik “Perioperacijska fizioterapija“ može se smatrati originalnim izvornim djelom na hrvatskom jeziku, a predstavlja integralno djelo u kojem se obrađuje kompleksno područje vezano uz promjene u respiracijskoj funkciji kod kirurških i kritičnih bolesnika te fizioterapijske postupke u sprečavanju komplikacija.

Vrijednost ovog udžbenika očituje se u tome što su autori na sistematičan, vrlo jednostavan, ali prije svega na stručan i znanstveni način sljedeći medicinu zasnovanu na dokazima, prezentirali složenu problematiku perioperacijskih promjena i komplikacija u respiracijskoj funkciji uz naglasak na fizioterapijske postupke u sprečavanju istih. Također, važno je naglasiti da je tekst rukopisa prezentiran uz brojne fotografije i opise fizioterapijskih postupaka te će na taj način poslužiti kao bolja osnova za razumijevanje teorijskog i praktičnog znanja iz područja perioperacijske fizioterapije. Ovaj udžbenik namijenjen je studentima medicine i fizioterapije, ali i liječnicima, članovima akademske i znanstvene zajednice koji su uključeni u kliničku praksu u području kirurgije, anestezije i intenzivnog liječenja. Udžbenik je pisan jednostavnim jezikom što omogućuje da se njime može služiti i šira publika te svi koji žele znati više o spomenutoj problematici.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: