DERMATOVENEROLOGIJA Prikaži uvećano

DERMATOVENEROLOGIJA

Mirna Šitum i suradnici

Medicinska naklada

9789531768221

Novi proizvod

Ovaj udžbenik je ujedno i atlas jer je bogato opremljen originalnim crtežima i jedinstvenom fotodokumentacijom, desetljećima marljivo prikupljanom, koja prožima tekstove i koja će olakšati učenje dermatovenerologije kao diferencijalnodijagnostički iznimno zahtjevne grane medicine

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

135,80 KM .

Podaci

Autor Mirna Šitum i suradnici
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2018
Uvez tvrdi
Broj stranica 472
Format 21 x 27 cm
ISBN 978-953-176-822-1
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ovaj sveučilišni udžbenik-atlas primjerenoga je opsega i suvremenoga pristupa dijagnostici i terapiji u dermatovenerologiji, s posebnim osvrtom na bolesti kože s promjenama na oralnoj sluznici, patološkim stanjima u dentalnoj medicini, koja mogu imati posljedice na zdravlje kože te oralno-dermatoloških sindroma, koji su ekskluzivan dio ovog udžbenika. Ovaj udžbenik je ujedno i atlas jer je bogato opremljen originalnim crtežima i jedinstvenom fotodokumentacijom, desetljećima marljivo prikupljanom, koja prožima tekstove i koja će olakšati učenje dermatovenerologije kao diferencijalnodijagnostički iznimno zahtjevne grane medicine. 

U udžbeniku se uči i njeguje cjelovit, holistički pristup bolesniku u svim njegovim tjelesnim i psihološkim, odnosno psihodermatološkim dimenzijama. 

Potpuno razgraničenje što je od znanja iz dermatovenerologije potrebno budućim liječnicima, a što liječnicima dentalne medicine, nije moguće i nije potrebno jer je područje na kojem se dentalna medicina i dermatovenerologija križaju značajno, pa je pisanje o obje grane medicine u istoj knjizi smjelo i lako. 

Knjiga je odraz prikupljenih znanja iz najaktualnijih izvora svjetske literature, ona je i odraz znanja pojedinačnih autora poglavlja proizašlih iz bogatog iskustva u radu sa studentima i pacijentima, ali i njihova naukovanja na temeljima duge tradicije dermatovenerološke zagrebačke škole koja vuče duboke korijene u velikoj srednjoeuropskoj dermatološkoj tradiciji.

Premda ovaj udžbenik-atlas obrađuje glavninu entiteta koji se nalaze u svim poznatim dermatološkim udžbenicima, urednica si je uzela slobodu čitateljima ponuditi nešto drukčiji sadržajni koncept koji je proizašao iz njezinog zrelog osobnog promišljanja struke. 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: