ŠTO JE FILOZOFIJA? Prikaži uvećano

ŠTO JE FILOZOFIJA?

Lars Fr. H. Svendsen

TIM press

9789538075445

Novi proizvod

Što je filozofija? nije pisana kao povijest filozofije i ne opisuje njen razvoj od antike do danas, ali sadrži elemente povijesti filozofije. Ona nije uvod u opću filozofiju jer takva bi knjiga morala sadržavati detaljna objašnjenja različitih filozofskih disciplina kao što su metafizika, epistemologija, etika, estetika i logika.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

38,30 KM .

Podaci

Autor Lars Fr. H. Svendsen
Izdavač TIM press
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 140
Format 115x185 mm
ISBN 978-953-8075-44-5
Jezik Hrvatski

Više informacija

Kad sam od urednika dobio smjernice za pisanje ove knjige – da treba imati stotinjak stranica i da mora biti pisana jednostavnim jezikom – zapitao sam se je li u tako ograničenim okvirima moguće kvalitetno obraditi temu.

Što je filozofija? nije pisana kao povijest filozofije i ne opisuje njen razvoj od antike do danas, ali sadrži elemente povijesti filozofije. Ona nije uvod u opću filozofiju jer takva bi knjiga morala sadržavati detaljna objašnjenja različitih filozofskih disciplina kao što su metafizika, epistemologija, etika, estetika i logika. Smatrao sam da bi bilo neozbiljno pokušati dati pregled tih područja u tako usko zadanim okvirima. Umjesto toga, usredotočio sam se na iznošenje relativno sažetog i lako čitljivog pregleda različitih perspektiva o prirodi filozofije. Ipak, da bismo shvatili što filozofija danas može i treba biti, potrebno je znati što je dosad bila, jer u povijesti filozofije postoje alternative sadašnjoj filozofskoj praksi. Iako se uvelike pozivam na povijesno-filozofske izvore, knjiga donosi suvremenu perspektivu.

Filozofirati znači pokušavati shvatiti sama sebe. Filozofija nije tek puka potraga za znanjem kao izvanjskim entitetom; ona uključuje suočavanje s vlastitim neznanjem te propitivanje sebe samih, toga u što vjerujemo i što jesmo. Ta osobna dimenzija filozofije misao je vodilja ove knjige.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: