EPISTEMOLOGIJA - Vodič u teorije znanja Prikaži uvećano

EPISTEMOLOGIJA - Vodič u teorije znanja

John Greco & Ernest Sosa

Naklada Jesenski i Turk

9789532228236

Novi proizvod

Vodič u teorije znanja zbornik je programskih radova izvorno pisanih za ovu svrhu. Slijedeći dvostruku namjeru američkih priređivača ovog zbornika – studijsku i znanstveno-istraživačku.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

67,70 KM .

Podaci

Autor John Greco & Ernest Sosa
Izdavač Naklada Jesenski i Turk
Godina 2017
Uvez meki
Broj stranica 643
Format 15.5 x 23.0 cm
ISBN 9789532228236
Jezik Hrvatski

Više informacija

Blackwellova Epistemologija. Vodič u teorije znanja zbornik je programskih radova izvorno pisanih za ovu svrhu. Slijedeći dvostruku namjeru američkih priređivača ovog zbornika – studijsku i znanstveno-istraživačku – hrvatsko izdanje donosi i dva priloga: opću bibliografiju prijevodne i izvorno pisane spoznajno-teorijske, znanstveno-filozofske i srodne teorijske literature s bliskih područja filozofije jezika, lingvistike, semiologije, kognitivne psihologije, sociologije i mediologije na hrvatskom te srpskom i slovenskom jeziku, te opsežan autorski prilog priređivača u kojemu se, u duhu otvorenosti analitičke epistemologije prema kontinentalnoj filozofiji, predstavlja semiološki pristup znanju koji nije zastupljen u izvorniku i slabo je poznat u domaćoj filozofskoj literaturi.

S obzirom na univerzalnost koja zadire u daleko šire područje postavljanja pitanja o značenju, smislu i funkciji našeg znanja, njegovoj individualnoj ili kolektivnoj konstituciji, te različitim područjima primjene – od fizičkih do apstraktnih objekata, od „predmeta“ do „riječi“ i „misli“, od fizike preko psihologije, logike do etike, religije, estetike i medija – svakako je od interesa širem dijelu akademski obrazovane publike.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: