FILOZOFIJA I RELIGIJA SUVREMENE PERSPEKTIVE - ZBORNIK RADOVA Prikaži uvećano

FILOZOFIJA I RELIGIJA SUVREMENE PERSPEKTIVE - ZBORNIK RADOVA

Kršćanska sadašnjost

9789531111447

Novi proizvod

Iz svih je priloga vidljivo kako je perspektiva odnosa religije i filozofije bitno dijaloški usmjerena: tematiziranje odnosa filozofije i religije kroz prizmu različitih suvremenih filozofijskih vizura, kao i eksplicitna „filozofija religije“ predstavljaju samo jedno od težišta. Zbornik je tiskan kao suizdanje Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kršćanske sadašnjosti.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

61,60 KM .

Podaci

Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2018
Uvez tvrdi
Broj stranica 300
ISBN 9789531111447
Jezik Hrvatski

Više informacija

„Odnos religije i filozofije nedvojbeno ima dugu i kompleksnu povijest na Zapadu. Kritičko promišljanje religije vlastito je filozofiji od samih njezinih početaka do danas: od grčke filozofijske kritike pučkih religija i srednjovjekovnih filozofija u službi židovskih, kršćanskih i islamskih teologija, preko novovjekovlja i osobito Humeove te Kantove kritike naravne teologije do rođenja filozofije religije kao zasebne discipline i suvremenih marksističkih te pozitivističkih kritika religije. Riječ je, ne samo o trajno prisutnoj, već i u velikoj mjeri nezaobilaznoj temi filozofije“, stoji u predgovoru ovoga Zbornika radova sa znanstvenoga o istoimenoj temi skupa održanog 3. prosinca 2016. godine na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Katedre filozofije.

Iz svih je priloga vidljivo kako je perspektiva odnosa religije i filozofije bitno dijaloški usmjerena: tematiziranje odnosa filozofije i religije kroz prizmu različitih suvremenih filozofijskih vizura, kao i eksplicitna „filozofija religije“ predstavljaju samo jedno od težišta.

Zbornik je tiskan kao suizdanje Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kršćanske sadašnjosti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: