ANAKSIMANDROVA REVOLUCIJA Prikaži uvećano

ANAKSIMANDROVA REVOLUCIJA

Carlo Rovelli

TIM press

9789538075612

Novi proizvod

Ova knjiga nije povijest filozofije, a ni povijest znanosti. Ona je povijest iznimno „subverzivnih“ pitanja koja nas navode na promišljanja o svijetu i o našim uvjerenjima. To je i smisao Rovellijeve knjige, u kojoj su znanost i filozofija pridružene upravo zbog sposobnosti neprestanog postavljanja novih pitanja, određujući time, još i danas, napredovanje znanosti.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

37,00 KM .

Podaci

Autor Carlo Rovelli
Izdavač TIM press
Godina 2019
Uvez meki
Broj stranica 248
ISBN 9789538075612
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ova knjiga nije povijest filozofije, a ni povijest znanosti. Ona je povijest iznimno „subverzivnih“ pitanja koja nas navode na promišljanja o svijetu i o našim uvjerenjima. To je i smisao Rovellijeve knjige, u kojoj su znanost i filozofija pridružene upravo zbog sposobnosti neprestanog postavljanja novih pitanja, određujući time, još i danas, napredovanje znanosti. A ono počinje od Anaksimandra.
Pišući o Anaksimandru kao prvom znanstveniku, Rovelli rječito i složeno promišlja o prirodi znanstvene misli. Upuštajući se u suvremenu filozofsku raspravu o prirodi znanosti, on uočava istaknutu značajku znanstvene misli u osvještavanju našeg posvemašnjeg neznanja i sumnji u postojeće znanje, kao i neprestanom preispitivanju naših spoznajnih mehanizama.
U vremenu u kojem su vidljivi znaci podmuklog opskurantizma, Rovelli nam nudi snažnu i strastvenu obranu slobode misli, a knjiga dotiče velike teme – znanost i demokraciju, sumnju kao osnovu spoznaje, polemiku s kulturnim relativizmom, znanost i vjeru – nadahnute tom iznimnom pustolovinom Anaksimandrove kritičke misli.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: