FILOZOFSKI TEMPERAMENTI - Od Platona do Foucaulta Prikaži uvećano

FILOZOFSKI TEMPERAMENTI - Od Platona do Foucaulta

Peter Sloterdijk

Naklada Ljevak

9789533033747

Novi proizvod

Nazvavši knjigu "Filozofski temperamenti", Sloterdijk je htio naglasiti da je tu riječ o portretima filozofa, dakle, autor ne ispisuje povijest filozofije, nego daje prikaz posebnosti mišljenja koje je uvijek vezano i uz osobu. Očito je kako naslov ovdje ponuđene zbirke aludira na poznatu Fichteovu rečenicu: to kakvu ćemo filozofiju izabrati ovisi o tomu kakvi smo ljudi...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

30,90 KM .

Podaci

Autor Peter Sloterdijk
Izdavač Naklada Ljevak
Godina 2011
Uvez tvrdi
Broj stranica 144
ISBN 978-953-303-374-7
Jezik Hrvatski

Više informacija

Nazvavši knjigu "Filozofski temperamenti", Sloterdijk je htio naglasiti da je tu riječ o portretima filozofa, dakle, autor ne ispisuje povijest filozofije, nego daje prikaz posebnosti mišljenja koje je uvijek vezano i uz osobu. Očito je kako naslov ovdje ponuđene zbirke aludira na poznatu Fichteovu rečenicu: to kakvu ćemo filozofiju izabrati ovisi o tomu kakvi smo ljudi.

Peter Sloterdijk u ovom djelu slika filozofske temperamente od antike do dvadesetoga stoljeća (riječ je o Platonu, Aristotelu, Augustinu, Brunu, Descartesu, Pascalu, Leibnizu, Kantu, Fichteu, Hegelu, Schellingu, Schopenhaueru, Kierkegaardu, Marxu, Nietzscheu, Husserlu, Wittgensteinu, Sartreu i Foucaultu), otvarajući time novi pristup majstorima mišljenja na Zapadu. Njegove sjajne zdravice savršen su način stvaranja ovisnosti o filozofiji.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: