Mostar u slici i riječi Prikaži uvećano

MOSTAR U SLICI I RIJEČI

Skupina autora

STANEK d.o.o.

9789958906602

Novi proizvod

Monografija Mostar u slici i riječi službena je monografija Grada Mostara, opremljena je s oko 350 visokokvalitetnih fotografija. Namijenjena je poslovnim suradnicima, turistima kao i najširoj čitateljskoj publici.

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

89,00 KM .

Podaci

Autor Grupa autora
Izdavač STANEK d.o.o.
Godina 2008
Uvez tvrdi
Broj stranica 300
ISBN 978-9958-9066-0-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Monografija Mostar u slici i riječi službena je monografija Grada Mostara, izrađena je u Izdavačkoj kući „Stanek“, a po uzoru na najbolje svjetske monografije, opremljena je s oko 350 visokokvalitetnih fotografija. Namijenjena je poslovnim suradnicima, turistima kao i najširoj čitateljskoj publici.

Osim promoviranja prirodnih i kulturnih znamenitosti Mostara i njegove okolice cilj izdavanja Monografije jeste i obogaćivanje kulturnog života, unaprjeđenje razvoja turizma, poticanje zanimanja za bogatstvo kulturne i prirodne baštine te pobuđivanje svijesti o očuvanju ove jedinstvene baštine koju Mostar ima.

Monografija Mostar u slici i riječi je jedina monografija koja predstavlja današnji Mostar. Autentičan je prikaz grada kroz obilje vrhunskih fotografija i zanimljivih tekstova iz sadašnjosti Mostara, uz tekstove s povijesno-kulturološkim okvirom nastanka i razvitka Mostara, skice te fotografije arheoloških pronalazaka, čine cjelovitu sliku o gradu na Neretvi od njegovih početaka do danas.

Uređena je u više cjelina koje obrađuju nastanak i povijest Mostara; arhitekturu grada; urbanizam; prirodne ljepote; gastronomiju; najvažnije događaje u gradu; umjetnost, glazbu, kazalište, likovnost književnost; ljude i običaje; te okolicu Mostara.

Svaku od navedenih cjelina obradili su relevantni autori specijalizirani za svako od navedenih područja. Monografiju Mostar u slici i riječi svojim su tekstovima obogatili Senad Mićijević, Tanja Mićević, Ante Marić, Mirjana Miličević, Ivanka Miličević-Capek, Jakov Pehar, Tihomir Rozić, Marija Zelenika, Slavo Bago, Andrija Kraljević, Džemo Raljević Ante Šain i Dragan Marijanović.

Anđelko Zelenika, magistar povjesti umjetnosti i Edin Čelebić, magistar povijesti, u suradnji s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem, obavili su urednički posao a voditelj Projekta je Jadranka Duranović.

Autori najvećega broja fotografija kojima je predstavljen Mostar u svoj svojoj osobnosti i cjelovitosti su: Zdenko Marić, Martin Turk, Stojan Lasić, Ćiril Ćiro Rajič, Josip Mijić,foto studio Đani a značajan je i broj ostalih fotografa, uglavnom iz Mostara, koji su svoje fotografije Grada ustupili za korištenje u Monografiji Mostar u slici i riječi.

Monografija je opremljena i multimedijalnim cd-om s interaktivnim prikazom grada koji je djelo Dalibora Martinčevića, te malim turističkim vodičem džepnoga izdanja. Prijevod tekstova na engleski i njemački jezik uradili su profesori Enisa Simić i Jozo Kraljević.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: