REPETITORIJ ELEMENTARNR MATEMATIKE Prikaži uvećano

REPETITORIJ ELEMENTARNE MATEMATIKE

MATKO FERIĆ

Element

9789531972802

Novi proizvod

Ova zbirka zadataka sadrži zadatke s klasifikacijskih ispita koji su se tijekom proteklih dvaju desetljeća održavali na tehničkim fakultetima u Republici Hrvatskoj. Četrdeset testova dano je u nepromijenjenom obliku, a zadatke su pripremili nastavnici Zavoda za primijenjenu matematiku FER-a.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

14,00 KM .

Podaci

Autor MATKO FERIĆ
Izdavač Element
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 138
Format 17X24CM
ISBN 9789531972802
Jezik Hrvatski

Više informacija

Njihov je cilj bio dvojak: ispitati koji od kandidata zadovoljava minimalne uvjete predznanja potrebne za studij (takozvani prag) te, ako je broj takvih ispitanika veći od dopuštenog za upis, rangirati ih po uspjehu.

 

Danas su klasifikacijki ispiti zamijenjeni ispitom Državne mature koja je time postala ispit dvostruke namjene - završni ispit za učenike gimnazija, te klasifikacijski ispit za njih i sve ostale koji nastavljaju studij na nekom fakultetu. Međutim, čak je i viša razina matematike koja se zahtijeva na tehničkim fakultetima po svojoj težini ispod zahtjeva nekadašnjih klasifikacijskih ispita.

Ova knjižica može pomoći da se jednostavno utvrdi posjeduje li budući student kvalitetno matematičko predznanje, te da ga popravi.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: