TERRA INCOGNITA Prikaži uvećano

TERRA INCOGNITA

Branko Fučić

Kršćanska sadašnjost

9789531118163

Novi proizvod

Terra incognita djelo je B. Fučića, klasika povijesti umjetnosti kao jedne od povijesnih znanosti, ujedno vještog pisca nenadmašnog u popularizaciji znanosti. Gotovo svi tekstovi skupljeni u knjigu nastali su na osnovi njegovog terenskog rada. Putujući Istrom, i Primorjem te zavirujući u arhive u Mlecima i domovini, Fučić je skupio niz zanimljivosti vezanih za kulturnu prošlost Hrvata i Hrvatske.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

61,90 KM .

Podaci

Autor Branko Fučić
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2023
Uvez tvrdi
Broj stranica 376
Format 14x20,5 cm
ISBN 978-953-11-1816-3
Jezik Hrvatski

Više informacija

Nazivom »Terra incognita« (nepoznata zemlja) stari su kartografi označavali one krajeve svijeta koji u njihovo vrijeme još nisu bili istraženi. Iako je Hrvatska geografima poznata i definirana zemlja, mnoge njezine kulturno-povijesne pojedinosti ostaju zainteresiranom čitatelju i sada terra incognita.

To je razlog da je autor tim starim imenom naslovio niz svojih emisija što ih je držao na Hrvatskome radiju u Rijeci i Zagrebu. Izbor tih radio-emisija, s malim izmjenama koje su tražile razlike govornog i pisanog teksta, tiskan je u ovoj knjizi. Ona nastoji da istovremeno bude čitanka i slikovnica.

Terra incognita djelo je Branka Fučića, klasika povijesti umjetnosti kao jedne od povijesnih znanosti, ujedno vještog pisca nenadmašnog u popularizaciji znanosti. Gotovo svi tekstovi skupljeni u knjigu nastali su na osnovi njegovog terenskog rada. Putujući Istrom, Kvarnerskim otocima i Primorjem te zavirujući u arhive u Mlecima i domovini, Fučić je skupio niz zanimljivosti vezanih za kulturnu prošlost Hrvata i Hrvatske.

Iz tekstova saznajemo mnoge mitove, legende, priče nastale u narodu koje su vezane za određene povijesne događaje, dokumente i junake iz hrvatske prošlosti.

Terra incognita nam nudi niz tema iz arheologije, hagiografije, glagoljske problematike, etnografije i hrvatske povijesti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: