DJELOTVORNA VJERA: Studije, komentari, razgovori Prikaži uvećano

DJELOTVORNA VJERA: Studije, komentari, razgovori

Marko Semren

Svjetlo riječi

9789958240744

Novi proizvod

Biskup Marko Semren napisao je knjigu u kojoj je vidljivo da je on čovjek vjere, i to djelotvorne vjere. Tu vjeru on ispovijeda i svjedoči te je opravdava pred sudom uma, jer vjera zahtijeva razumijevanje.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

25,00 KM .

Podaci

Autor Marko Semren
Izdavač Svjetlo riječi
Godina 2020
Uvez tvrdi
Broj stranica 352
Format 14,2x20 cm
ISBN 978-9958-24-074-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Dr. fra Mile Babić u predgovoru ističe kako se knjiga sastoji iz četiriju dijelova (Godina vjereGodina posvećenog životaNova evangelizacijaIz redovničke sfere) u kojima autor razvija temeljnu istinu kršćanske vjere, koja glasi: ljudski život može uspjeti i postići svoju puninu samo u vjeri (povjerenju, ljubavi i nadi) u Boga Stvoritelja. Ali, vjera u Boga Stvoritelja uključuje i povjerenje u sva Božja stvorenja, osobito u ljude kao najsavršenija Božja stvorenja, koja se odlikuju slobodom i odgovornošću.

Biskup Marko Semren napisao je knjigu u kojoj je vidljivo da je on čovjek vjere, i to djelotvorne vjere. Tu vjeru on ispovijeda i svjedoči te je opravdava pred sudom uma, jer vjera zahtijeva razumijevanje. Vjera i razumijevanje vjere (tj. teologija) uzajamno se uključuju i pretpostavljaju. Knjiga je namijenjena vjernicima i širokoj kulturnoj javnosti jer na suvremen način raspravlja o bitnim pitanjima vjere.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: