KLANJAMO TI SE, SPASITELJU SVIJETA! Prikaži uvećano

KLANJAMO TI SE, SPASITELJU SVIJETA!

Josip Šimunović

Glas Koncila

9789532414530

Novi proizvod

Meditacije uz evanđelja u korizmenom vremenu

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

12,30 KM .

Podaci

Autor Josip Šimunović
Izdavač Glas Koncila
Godina 2015
Uvez meki
Broj stranica 116
Format 19x12,5 cm
ISBN 978-953-241-453-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

Promišljanja doslovno prate redoslijed čitanja tekstova evanđelja u A, B i C godini misnih čitanja, što čitatelju omogućuje praktičnost u svakodnevnom korištenju.

Šimunovićeve korizmene meditacije, pune osobnosti, jasnoće i određene britkosti, obiluju pitanjima u ja obliku. Time autor u tekst unosi vlastitu osobnost i pokušava se čitatelju približiti u intimno proživljenu razmišljanju, kao i samomu Kristu, kojega tekst donosi. Vrhunac autorova osobnog promišljanja u svjetlu korizme, a ujedno i poticaj za čitatelje da urone u misterij po dotad izrečenome, nalazi se u meditacijama za Vazmeno trodnevlje, koje završavaju u radosti uskrsnog jutra.

Ovom knjigom meditacija autor Josip Šimunović pjesničkim izričajem, iz osobne perspektive, zove svakog čitatelja, vjernika da zaviri u dubinu svoje duše, da učini svojevrsnu "inventuru" sebe i svojih postupaka. Pogotovo usmjerava pozornost na značenje simbola Isusova križa u korizmi, vremenu pokore i obraćenja, kao prekretnice u kojoj se ne okrećemo samo prema Gospodinu, nego i svakomu čovjeku.

Sve to autor čini ponavljanom blagošću, kojom zrače njegovi meditativni tekstovi, jer iz njega samog izvire ta blagost, koja crpi temelje u osobno doživljenu Isusu Kristu.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: