MAGDALENA GORNIK Prikaži uvećano

MAGDALENA GORNIK

Martina Kraljič

FIGULUS

9789533670133

Novi proizvod

Magdalena Gornik! Ime koje će, zahvaljujući ovoj knjizi, konačno postati poznatije i više zazivano. Naime, ova je sveta, divna Isusova duša bila Slovenka, a danas je znak svim narodima i svakoj duši koja, pročitavši njezin životopis, nezaustavljivo poželi istovremeno i zadobiti njezin zagovor kod Gospodina te primiti iste milosti zaljubljenosti i prisnosti s Raspetim.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

21,60 KM .

Podaci

Autor Martina Kraljič
Izdavač Figulus d.o.o.
Godina 2021
Uvez tvrdi
Prevoditelj Josip Sinjeri
Broj stranica 244
Format 13,5 × 20,5 cm
ISBN 9789533670133
Jezik Hrvatski

Više informacija

Iz Predgovora hrvatskom izdanju

Magdalena Gornik! Ime koje će, zahvaljujući ovoj knjizi, konačno postati poznatije – i više zazivano – i kod nas, njezinih ovozemnih susjeda. Naime, ova je sveta, divna Isusova duša bila Slovenka, a danas je znak svim narodima i svakoj duši koja, pročitavši njezin životopis, nezaustavljivo poželi istovremeno i zadobiti njezin zagovor kod Gospodina te primiti iste milosti zaljubljenosti i prisnosti s Raspetim.

Magdalena Gornik ima mnoge sličnosti s karizmama i poslanjem života svetaca poput Gemme Galgani ili Padra Pija. Nosila je Kristove rane, imala mnoga viđenja, prorokovala i opominjala, istovremeno boravila na više mjesta, komunicirala sa svecima i anđelima, s dušama u čistilištu, iako skromna i neuka poznavala je tajne Božje… No, svi darovi odmiču se pred ovim: njezina je ljubav i zagledanost i predanost Isusu Kristu bila neopisiva, te nas upravo to treba ponajviše nadahnuti i potaknuti na razmišljanje a onda i na djelovanje. „Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznaje… a ljubavi ne bih imao – ništa sam“ (1Kor 13, 2).

Dopusti da te Bog preko svoje službenice Magdalene dotakne i zadivi. Dopusti mu da te milosrdno korigira i da potpuno osvoji tvoje srce. Otkrij ono što je najvažnije u kršćanskom življenju. Prihvati i nosi križ i idi za Spasiteljem, podupiran molitvom i zagovorom one, za koju se naši susjedi već dobrano trude da ju Crkva prepozna kao buduću sveticu. (…)

Fr. Marko Glogović, pavlin

30 drugih knjiga iz iste kategorije: