DARUJ SVOJE SRCE Prikaži uvećano

DARUJ SVOJE SRCE

Anselm Grün

Kršćanska sadašnjost

9789531110044

Novi proizvod

Poznati njemački benediktinac, pisac brojnih uspješnica prevedenih i na hrvatski jezik, u ovom se djelu pozabavio temom ljubavi i to tako da je razmišljao na temelju pjesničkih izričaja. Na početku svakog poglavlja, odnosno teme, donesen je kratki pjesnički tekst nakon čega slijedi autorovo promišljanje....

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

21,60 KM .

Podaci

Autor Anselm Grün
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2016
Uvez tvrdi
Broj stranica 115
ISBN 978-953-111-004-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Poznati njemački benediktinac, pisac brojnih uspješnica prevedenih i na hrvatski jezik, u ovom se djelu pozabavio temom ljubavi i to tako da je razmišljao na temelju pjesničkih izričaja. Na početku svakog poglavlja, odnosno teme, donesen je kratki pjesnički tekst nakon čega slijedi autorovo promišljanje. I sam kaže: "Uspjeh naše ljubavi ne ovisi o mislima i savjetima drugih. Zato u ovoj knjizi o ljubavi ni ne želim davati savjete. Isto tako ne želim niti ponavljati sve ono što sam drugdje već napisao o njoj. Naprotiv, želim se nadahnjivati pjesnicima  - njihovim mislima i pjesmama o ljubavi. Ono što su oni napisali o ljubavi shvaćam kao povod da i sam promišljam o ljubavi. Pogađaju nas riječi pjesnika. Suočavaju na s vlastitim znanjem o ljubavi koje svatko od nas nosi u svojoj duši".
Među pjesnicima na temelju čijih citata Grün razmišlja nalaze se primjerice F.M. Dostojevski, G. Tersteegen, A. de Saint-Exupery, A. Camus, Max Frisch, J.W. Goethe, H. Džubran i drugi.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: