NA KORAK DO SMRTI : KAKO POSTUPATI MUDRO KAD VOLJENA OSOBA UMIRE Prikaži uvećano

NA KORAK DO SMRTI : KAKO POSTUPATI MUDRO KAD VOLJENA OSOBA UMIRE

David Clark , Peter Emmett

STEPRESS d.o.o.

9789536350407

Novi proizvod

"Ova knjiga postavlja najteža pitanja s kojima se ljudska bića ikada susreću: o smislu postojanja i temeljnim životnim vrijednostima, o zbunjujućoj složenosti etike i prijepornim moralnim odlukama, o radosti življenja i boli umiranja."...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

28,20 KM .

Podaci

Autor David Clark , Peter Emmett
Izdavač STEPPRES d.o.o.
Godina 2005
Uvez meki
Broj stranica 187
ISBN 953-6350-40-8
Jezik Hrvatski

Više informacija

"Ova knjiga postavlja najteža pitanja s kojima se ljudska bića ikada susreću: o smislu postojanja i temeljnim životnim vrijednostima, o zbunjujućoj složenosti etike i prijepornim moralnim odlukama, o radosti življenja i boli umiranja."

Tako autori definiraju svoj rukopis koji govori o problemu eutanazije, o kojoj su stajališta pojedinaca, ali i zakonske odredbe diljem svijeta, različita. Različite kulture, svjetonazori i povijesne epohe imaju različit odnos prema smrti kao događaju, ali i prema umiranju kao procesu, te patnji koja je čest pratilac tog procesa.

Knjiga Davida Clarka i Petera Emmetta hvata se u koštac s fundamentalnim i egzistencijalnim pitanjima bolesti, tj. bolovanja i smrti, odnosno umiranja s motrišta kršćanskog svjetonazora. Podrobno se raščlanjuju argumenti za i protiv, s namjerom da čitatelj stekne što potpuniji uvid u odgovornost što je nosi svaka odluka, i da ga potakne na razmišljanje.
Prof. dr. sc. Theodor Dürrigl

30 drugih knjiga iz iste kategorije: