ISPOVIJESTI FRANJE ASIŠKOG Prikaži uvećano

ISPOVIJESTI FRANJE ASIŠKOG

Fra Bernardin Škunca

Glas Koncila

9789532414394

Novi proizvod

Roman o svetom Franji u deset kazivanja u ja obliku predstavlja svetog Franju "iznutra", tj. odgovara na pitanje tko je taj ponizni mirotvorac iz Asiza i kako je rastao u svetosti.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

41,00 KM .

Podaci

Autor Fra Bernardin Škunca
Izdavač Glas Koncila
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 372
Format 140 x 210 mm
ISBN 978-953-241-439-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Roman o svetom Franji u deset kazivanja u ja obliku predstavlja svetog Franju "iznutra", tj. odgovara na pitanje tko je taj ponizni mirotvorac iz Asiza i kako je rastao u svetosti.

U okrilju Samostana sv. Damjana u Asizu, predosjećajući da mu se bliži smrt, Franjo Asiški dvojici subraće, bratu Leonu i bratu Augustinu, pripovijeda događaje iz svojega života. Od odrastanja u izobilju i razuzdana mladenaštva, preko susreta s Gospodinom na raspelu u crkvi sv. Damjana, obraćenja, ustanovljenja male braće pa sve do primanja Isusovih rana.

Autor kronološki prikazuje događaje iz života svetoga Franje Asiškoga, u kojima ga otkriva kao proročkog navjestitelja i duboko istinita svjedoka vjere, kao mistika, slavitelja Boga i Božjeg igrača, kao pjesnika stvorenog svijeta. U svemu tomu Franjo najteže trenutke zaodijeva u svoju životnu pohvalu Stvoritelju i Trojstvenomu Bogu, uvijek s Kristom i po Kristu.

Roman se sadržajno nastavlja na Škuncin prethodni roman, "Mirotvorac u Bolonji", u kojem je sv. Franjo prikazan "prema van", s temom mirotvorstva u Bologni - gradu prvog sveučilišta u Europi - u krugu profesora i studenata te razgovorima što ga na akademskoj razni vode o razmiricama, sukobima i ratovima srednjovjekovnih gradova, komuna i država.

Novi roman o sv. Franji Asiškom, pisan jednostavnim i prozračnim stilom, sve zainteresirane čitatelje - kako one koji slijede sv. Franju, tako i one koji to žele - uvodi u prostore vječnosti i Božje ljepote, u tajne mističnog sklada neba i zemlje. (vp)

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: