Moja utrka s đavlom Prikaži uvećano

MOJA UTRKA S ĐAVLOM

Joseph Pearce

Verbum

9789532354119

Novi proizvod

Ova ispovijest nije samo priča o nevjerojatnu putovanju iz ponora mržnje prema Kristovoj ljubavi, nego i moćno svjedočanstvo o tome da nas Bog ljubi onakve kakvi jesmo i da uz pomoć milosti svatko može pronaći put do Njega...

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

30,20 KM .

Podaci

Autor Joseph Pearce
Izdavač Verbum
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 223
ISBN 9789532354119
Jezik Hrvatski

Više informacija

Joseph Pearce, danas vodeći svjetski katolički biograf, u mladosti je bio fanatični skinhead, jedan od vođa britanskih neofašističkih skupina i urednik časopisa koji je promicao rasističke ideje.

Aktivno je sudjelovao u neredima i sukobima te promicao ideologiju mržnje što ga je dvaput dovelo do odsluženja zatvorske kazne. Tijekom drugoga boravka u zatvoru, prazan, sam, bez ičega, ljut na svijet i na sebe započeo je svoju životnu preobrazbu, što je rezultiralo napuštanjem ekstremizma i obraćenjem na katoličanstvo.

U iskrenoj i uzbudljivoj ispovjednoj knjizi Moja utrka s đavlom Pearce na živopisan način opisuje svoje duhovno putovanje od radikalne mržnje i ateističke rasističke ideologije k razumskoj i produhovljenoj kršćanskoj ljubavi. Pričajući svoju napetu životu priču, između ostaloga opisuje:

• što je uzrokovalo da ga zavedu ekstremne ideje i kako je prigrlio rasističku ideologiju
• godine nasilja, mržnje i nereda
• kako je izgledao uzbudljivi i istovremeno isprazni život jednoga ekstremista
• na koji je način proveo vrijeme u zatvoru i kako je proživio tamnu noć duše koja je uslijedila
• koju su ulogu u njegovu obraćenju odigrali veliki autori poput G. K. Chestertona, Hilairea Belloca i C. S. Lewisa te njihove ideje
• kako je konačno prigrlio katoličku vjeru.

Ova ispovijest nije samo priča o nevjerojatnu putovanju iz ponora mržnje prema Kristovoj ljubavi, nego i moćno svjedočanstvo o tome da nas Bog ljubi onakve kakvi jesmo i da uz pomoć milosti svatko može pronaći put do Njega.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: