ŠTO GLEDAŠ Prikaži uvećano

ŠTO GLEDAŠ

Will Gompertz

Mozaik knjiga

9789531425445

Novi proizvod

Što gledaš zabavna je i poučna knjiga koja će vam pomoći da shvatite suvremenu umjetnost te uživate u onome što gledate.

Pridružite se Willu Gompertzu, uredniku za umjetnost BBC-ja i nekadašnjem direktoru u Tate Gallery, na nevjerojatnom putovanju koje će zauvijek promijeniti vaš način gledanja na umjetnost. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

42,90 KM .

Podaci

Autor Will Gompertz
Izdavač Mozaik knjiga
Godina 2019
Uvez tvrdi
Broj stranica 452
Format 16 X 24
ISBN 9789531425445
Jezik Hrvatski

Više informacija

Što gledaš zabavna je i poučna knjiga koja će vam pomoći da shvatite suvremenu umjetnost te uživate u onome što gledate.

Pridružite se Willu Gompertzu, uredniku za umjetnost BBC-ja i nekadašnjem direktoru u Tate Gallery, na nevjerojatnom putovanju koje će zauvijek promijeniti vaš način gledanja na umjetnost. Od Monetovih lopoča do van Goghovih suncokreta, od Warholovih limenki juhe do Hirstova morskoga psa u formaldehidu, poslušajte najbolje priče koje stoje iza tih remek-djela, upoznajte umjetnike kakvi su doista bili i otkrijte stvarnu bit moderne umjetnosti.

Što je točno moderna umjetnost?

Zašto postoji toliko puno „izama“?

I vrijedi li to išta?

U osvježavajućoj, drskoj i uvijek izravnoj knjizi Što gledaš? postavljaju se pitanja koja se vi nikada niste usudili postaviti. Naučit ćete ovo: da nije sva konceptualna umjetnost smeće, da je Picasso kralj (ali Cézanne je možda bolji), da Pollock nije bez veze, da kubizam nema kubuse i da jedan petogodišnjak doista to ne bi znao napraviti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: