BUKA Prikaži uvećano

BUKA

Daniel Kahneman, Olivier Sibony, Cass R. Sunstein

Mozaik knjiga

9789531432405

Novi proizvod

U ovoj knjizi autori objašnjavaju štetne učinke koje buka ima u mnogim područjima života, uključujući medicinu, pravo, gospodarska predviđanja, forenziku, jamčevinu, zaštitu djece, strategiju i izbore kandidata za posao. Gdjegod ima prosudbi ima i buke. Pa ipak, u većini slučajeva i pojedinci i organizacije najčešće je nisu svjesni. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

49,00 KM .

Podaci

Autor Daniel Kahneman, Olivier Sibony, Cass R. Sunstein
Izdavač Mozaik knjiga
Godina 2022
Uvez meki
Broj stranica 388
Format 16x24 cm
ISBN 9789531432405
Jezik Hrvatski

Više informacija

Zamislite da dva liječnika u istome gradu daju različite dijagnoze identičnim pacijentima ili da dva suca u istoj sudnici daju izrazito različite presude osobama koje su počinile isti zločin. Pretpostavite da dvije različite osobe koje vode razgovore za posao donesu posve različite odluke o kandidatima. Sad zamislite da su različita mišljenja liječnika, sudaca i stručnjaka iz ljudskih resursa ovisila o tome je li jutro ili poslijepodne, ponedjeljak ili srijeda … To su primjeri buke: varijabilnost prosudbi koje bi trebale biti identične.

U ovoj knjizi Daniel Kahneman, Olivier Sibony i Cass R. Sunstein objašnjavaju štetne učinke koje buka ima u mnogim područjima života, uključujući medicinu, pravo, gospodarska predviđanja, forenziku, jamčevinu, zaštitu djece, strategiju i izbore kandidata za posao. Gdjegod ima prosudbi ima i buke. Pa ipak, u većini slučajeva i pojedinci i organizacije najčešće je nisu svjesni. Čak je i zanemaruju. Uz malu pomoć ljudi mogu smanjiti količine buke i pristranosti i donositi daleko bolje odluke.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: