SIZIFOVA SREĆA Prikaži uvećano

SIZIFOVA SREĆA

Ivan Lovrenović

Synopsis

9789940360825

Novi proizvod

U uvodnoj napomeni autor naznačuje osnovni motiv knjige: Tri nepuna desetljeća, što ih, u elipsi, obuhvaća sadržaj ove knjige, po dubini promjena i po drastičnosti lomova što su ih donijela i u privatne živote ljudi i u njihov društveni život vrtoglavija su od stoljeća

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

30,00 KM .

Podaci

Autor Ivan Lovrenović
Izdavač Synopsis
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 383
Format 14 x 20 cm
ISBN 9789940360825
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga je komponirana u četiri dijela. U prvom dijelu, pod naslovom Moćni smo u zlu, uvršteno je šest intervjua koje je autor davao različitim medijima u vremenskom rasponu od 1989. do 2016. godine.

Drugi dio (Zemlja grobalja) sadrži esejističke i komentarske tekstove koje autor naziva kronikama, a pisani su i objavljivani 2015. i 2016. godine.

U trećem dijelu (Dva dijaloga) su dva obimna razgovora koja su s autorom vodili književni teoretičar i pjesnik, profesor Enver Kazaz, i književnik Miljenko Jergović.

Četvrti dio (Prilozi) sadrži tekstove u kojima se aktualiziraju, komentiraju ili dodatno osvjetljuju neki momenti iz prethodna tri dijela knjige. Tako se krug zatvara i struktura knjige oblikuje kao eliptična cjelina – od 1989. do 2017. godine. Onako kako su u knjizi zastupljeni različiti tipovi diskursa (novinski intervju, esej, komentar-kronika, polemičko sučeljavanje, razvijeni problemski dijalog), tako je mapirana i njezina tematika: politički aspekti, kulturnohistorijske opservacije, kulturne i književne teme, pitanja poetike i autopoetike.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: