HRVATSKA I LJEVICA Prikaži uvećano

HRVATSKA I LJEVICA

Antun Vujić

Naklada Ljevak

9789533037653

Novi proizvod

Knjiga Antuna Vujića je izuzetno korisna, posebno u svom povijesnom dijelu. Naročito je dojmljiv segment o Hrvatskom proljeću.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

48,30 KM .

Podaci

Autor Antun Vujić
Izdavač Naklada Ljevak
Godina 2014
Uvez tvrdi
Broj stranica 424
ISBN 978-953-303-765-3
Jezik Hrvatski

Više informacija

Vujićevo je djelo sadržajem, opsegom i načinom na koji je sačinjeno zaista jedinstveno u hrvatskoj bibliografiji – analitičko, kronološko i memoarsko… Razumijevanje pojedinih trenutaka hrvatske ljevice autor dovodi i do sudbinskog raspona: ‘Hrvatska ljevica bila je možda manje hrvatska nego što je trebala biti, ali je bila više hrvatska nego što je smjela biti’.

Josip Šentija, publicist

 

U Vujićevu razmišljanju o povijesti ljevice u monarhijskoj Jugoslaviji, samoupravljanju i događajima iz 1971. u komunističkoj Jugoslaviji sa stajališta osuvremenjene socijaldemokratske misli, osjeća se sprega napisanoga i žive govorne riječi, osjeća se stil u kojemu dolazi do izražaja doživljaj ponekad mirnog razlaganja i argumentiranja, a ponekad živog uvjeravanja, angažmana i snažne emocionalnosti.

Zvonko Lerotić, politički znanstvenik (iz recenzije)

 

Knjiga Antuna Vujića je izuzetno korisna, posebno u svom povijesnom dijelu. Naročito je dojmljiv segment o Hrvatskom proljeću.

Ivo Banac, povjesničar

 

Autor je doktor filozofije, istaknuti leksikograf i enciklopedist te aktivni sudionik mnogih događaja o kojima piše. To ovom djelu daje poseban karakter kombinacije teorijske analize, povijesne rekonstrukcije i osobnog svjedočenja prenesenog u vrhunsku publicističku formu.

Slaven Ravlić, politolog (iz recenzije)

30 drugih knjiga iz iste kategorije: