Ekološka proizvodnja smilja i eteričnog ulja Prikaži uvećano

EKOLOŠKA PROIZVODNJA SMILJA I ETERIČNOG ULJA

Algoritam

9789958040139

Novi proizvod

Priručnik je namijenjen akterima u proizvodnji i preradi smilja, onima koji će to postati i svima onima koji žele biti informirani o ekološkoj proizvodnji i preradi smilja...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

15,00 KM .

Podaci

Autor Jure Beljo, Ivo Ostojić, Vojislav Trkulja....
Izdavač Algoritam
Godina 2016
Uvez meki
Jezik Hrvatski

Više informacija

Priručnik je namijenjen akterima u proizvodnji i preradi smilja, onima koji će to postati i svima onima koji žele biti informirani o ekološkoj proizvodnji i preradi smilja.

Priručnik obuhvaća elemente čiji se sadržaj isključivo odnosi na ekološku proizvodnju koja je na tržištu najpoželjnija.  Čitatelj će se upoznati sa pravilnim načinom u pristupu oblikovanja tih elemenata kako bi nasad smilja u konačnici bio zdrav, uspješan i  da zadovoljava kriterije za preradu. Neki od tih elemenata se odnose na uspostavljanje nasada smilja kroz pripremu tla, proizvodnju presadnica i njihovu sadnju. Obrađuju se i elementi koji se odnose na kultivaciju kroz gnojidbu, zalijevanje, tretiranje od bolesti i štetnika, žetvu kao i daljnji elementi koji se odnose na destilaciju i dobivanje eteričnog ulja od smilja, te ekonomsko- financijsku analizu proizvodnje smilja. Svaka cjelina obrađena je od relevantnih autora specijaliziranih za svaku od navedenih sadržajnih cjelina.   

Urednici su:

prof.dr.sc. Marko Ivanković i Jadranka Duranović,dipl.oec.                               

Autori teksta su:

Prof.dr.sc. Jure Beljo, prof.dr.sc. Ivo Ostojić, prof.dr.sc. Vojislav Trkulja, doc.dr.sc. Adrijana Filipović, dr.sc. Ana Mandić, mr.sc. Marija Prlić, mr.sc. Miro Barbarić, mr.sc. Aida Kohnić, Marina Rajić, mag.ing.proc.,prof.dr.sc. Marko Ivanković i dr.sc. Marin Čagalj., Marijo Leko, dipl.inž.agr.                                                                                             

16 drugih knjiga iz iste kategorije: