PROIZVODNJA KRUMPIRA I OSTALOG GOMOLJASTOG POVRĆA Prikaži uvećano

PROIZVODNJA KRUMPIRA I OSTALOG GOMOLJASTOG POVRĆA

doc. dr. sc. Božidar Benko, mr. sc. Milorad Šubić

Gospodarski list d.d.

9789536824335

Novi proizvod

Novi priručnik iz biblioteke Hrvatsko povrće koji obrađuje uzgoj krumpira, batata, čičoke, te egzotičnijih kultura: jama i đumbira, dati će sve odgovore vezane uz cjelokupnu tehnologiju proizvodnje te zaštitu od najčešćih biljnih bolesti i štetnika koji se mogu pojaviti na navedenim kulturama, ali i korova koji mogu predstavljati značajan problem u proizvodnji. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

17,50 KM .

Podaci

Autor doc. dr. sc. Božidar Benko, mr. sc. Milorad Šubić
Izdavač Gospodarski list
Godina 2017
Uvez meki
Broj stranica 88
Format 16,50 X 20
ISBN 9789536824335
Jezik Hrvatski

Više informacija

Novi priručnik iz biblioteke Hrvatsko povrće koji obrađuje uzgoj krumpira, batata, čičoke, te egzotičnijih kultura: jama i đumbira, dati će sve odgovore vezane uz cjelokupnu tehnologiju proizvodnje te zaštitu od najčešćih biljnih bolesti i štetnika koji se mogu pojaviti na navedenim kulturama, ali i korova koji mogu predstavljati značajan problem u proizvodnji. Je li i na koji način moguće proizvoditi navedeno povrće u RH, odgovoriti će vam ovaj sistematizirani priručnik.

Autori, vrhunski stručnjaci, uz opis agroekoloških i agrotehničkih uvjeta, naglašavaju važnost plodosmjene, odabira certificiranog sjemenskog materijala, spominju značaj, hranidbenu i zdravstvenu vrijednost opisanih kultura te morfološka svojstva pojedinih dijelova biljaka. Nadalje, u priručniku su opisani praktični savjeti vezani uz hraniva i gnojidbu, sortiment, njegu, važnost navodnjavanja, proizvodnju presadnica, sadnju te mehanizaciju koja se koristi kod gomoljastog povrća. Važna stavka u cjelokupnom procesu proizvodnje jest dorada, pakiranje i skladištenje navedenih kultura koje su opisane u ovom priručniku. Vodič za prepoznavanje bolesti, štetnika i korova na krumpiru, batatu, čičoki, jamu i đumbiru proizvođačima, ali i hobistima će znatno olakšati proizvodnju i osigurati im pravovremenu prevenciju i usmjeriti ih na pravilno korištenje sredstava za zaštitu bilja, tj. pesticida.

Također pogledajte

16 drugih knjiga iz iste kategorije: