MLADIMA Prikaži uvećano

MLADIMA

Aisato, Lisa, Skaber, Linn

VBZ

9789535204480

Novi proizvod

Poznata norveška spisateljica Linn Skåber razgovarala je i družila se s mladim ljudima i bilježila njihova razmišljanja o životu, odrastanju, osjećajima, čežnjama. Prikupljene materijale pretočila je u male tekstove o velikim temama – iz perspektive mladih.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

43,50 KM .

Podaci

Autor Aisato, Lisa; Skaber, Linn
Izdavač VBZ
Godina 2021
Uvez tvrdi
Broj stranica 256
Format 14,7x21 cm
ISBN 9789535204480
Jezik Hrvatski

Više informacija

Mladost je uzbudljiva, lijepa i zabavna, no katkad zna biti teška i ćudljiva. To je prijelomno životno razdoblje. Nalazite se na razmeđi djetinjstva i odrasle dobi. Zajedno s drugima, a opet sami. Roditelji stoje sa strane i ne shvaćaju ništa ma koliko se trudili.

Poznata norveška spisateljica Linn Skåber razgovarala je i družila se s mladim ljudima i bilježila njihova razmišljanja o životu, odrastanju, osjećajima, čežnjama. Prikupljene materijale pretočila je u male tekstove o velikim temama – iz perspektive mladih. Njihove su priče pitke i zabavne, no istodobno iznenađujuće jer se mladi svjedoci zrelo i hrabro suočavaju s obiteljskim i vršnjačkim problemima, preživljavajući u suvremenom društvu u kojem nedostaje topline i sigurnosti. Knjigu je svojim jedinstvenim rukopisom ilustrirala nagrađivana norveška umjetnica Lisa Aisato.

Mladima je jedna od najprodavanijih knjiga za djecu i mlade u Norveškoj, gdje je samo u godini objavljivanja, 2018., prodana u više od 65 000 primjeraka. Iste je godine osvojila Književnu nagradu društva Riksmåls za najbolju knjigu za mlade napisanu na norveškome.

Drugim očima gledam ljude, svoje tijelo i osjećaje otkako sam pročitao ovu knjigu. Počeo sam primjećivati ono što bi mi prije bilo promaknulo. (…) Prepoznajem se u mnogima od tih priča. Nisam pročitao bolju knjigu, dajem joj najvišu ocjenu.

Even Warsla Meen (15), čitatelj

O autoricama

Linn Skåber (1970.) norveška je glumica, komičarka i spisateljica. Obrazovanje je stekla na Državnoj školi glume i fakultetu Westerdals. Sudjelovala je u mnogobrojnim revijama, kazališnim predstavama, televizijskim serijama i filmovima. Piše kazališne i televizijske scenarije. Mladima je njezin književni prvijenac, a nakon njega objavila je i knjigu Odraslima.

Lisa Aisato (1981.) norveška je ilustratorica, spisateljica i likovna umjetnica. Osim ilustriranja tuđih knjiga, napisala je i nekoliko vlastitih slikovnica. Stalna je ilustratorica priloga Magasinet dnevnog lista Dagbladet.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: