REPUTACIJE Prikaži uvećano

REPUTACIJE

Juan Gabriel Vásquez

Vuković & Runjić

9789532861617

Novi proizvod

Riječ je o najutjecajnijem političkom karikaturistu u zemlji, "čovjeku koji je kadar izazvati opoziv zakona, preokrenuti sučevu presudu, svrgnuti gradonačelnika ili ozbiljno ugroziti stabilnost jednog ministarstva, pri čemu su mu jedino oružje papir i tuš". Političari ga se boje, a vlada mu iskazuje počasti.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

30,50 KM .

Podaci

Autor Juan Gabriel Vasquez
Izdavač Vuković & Runjić
Godina 2017
Uvez meki
Broj stranica 174
ISBN 978-953-286-161-7
Jezik Hrvatski

Više informacija

Riječ je o najutjecajnijem političkom karikaturistu u zemlji, "čovjeku koji je kadar izazvati opoziv zakona, preokrenuti sučevu presudu, svrgnuti gradonačelnika ili ozbiljno ugroziti stabilnost jednog ministarstva, pri čemu su mu jedino oružje papir i tuš". Političari ga se boje, a vlada mu iskazuje počasti. U svojoj šezdeset šestoj godini, nakon četiri desetlječa briljantne karijere, on može reči da mu je zemlja pod nogama. No sve če to promijeniti neočekivan posjet jedne žene. Nakon što zajedno s njom obnovi uspomenu na jednu već davnu noć, Maliarino če biti primoran prevrednovati cijeli svoj život, dovesti u pitanje svoj položaj na ovom svijetu.

Juan Gabriel Vasquez u noveli "Reputacije" se vraća svojim najsnažnijim opsesijama: težini prošlosti, rupama u sjećanju, načinu na koji se naši životi presijecaju sa svijetom politike. Ali ujedno je posrijedi roman o važnosti javnoga mnijenja u našim društvima. U zahtjevnom žanru novele, koji je iznio toliko remek-djela u latinoameričkoj tradiciji, Vasquez nam daruje svoje najintimnije djelo: intenzivnu refleksiju o slabosti javnih i privatnih prosudbi, o neopozivim susretima koji zauvijek mijenjaju ono za što mislimo da je u nama konačno.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: