IGRE PROLJEĆA I SMRTI Prikaži uvećano

IGRE PROLJEĆA I SMRTI

Vladan Desnica

Mozaik knjiga

9789531403801

Novi proizvod

Igre proljeća i smrti ogledni je antologičarki uvid u opus autora „univerzalnih dometa koji čini čast jeziku na kojem piše i bitno afirmira sredinu iz koje polazi“. Ovdje ćete naći novele, kultni roman Proljeća Ivana Galeba te kritike i eseji hrvatskog klasika u izboru akademika Tonka Maroevića...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

25,00 KM .

Podaci

Autor Vladan Desnica
Izdavač Mozaik knjiga
Godina 2008
Uvez tvrdi
Broj stranica 517
ISBN 978-953-14-0380-1
Jezik Hrvatski

Više informacija

Igre proljeća i smrti ogledni je antologičarki uvid u opus autora „univerzalnih dometa koji čini čast jeziku na kojem piše i bitno afirmira sredinu iz koje polazi“. Ovdje ćete naći novele, kultni roman Proljeća Ivana Galeba te kritike i eseji hrvatskog klasika u izboru akademika Tonka Maroevića.

Desničino djelo Maroević kompetentno ocjenjuje kao vrhunac sredozemnih iskustava u hrvatskoj književnosti. Uvrštene priče Bog sve vidi, Pravda, Posjeta, Oproštaj, Spiriti, Priča o fratru sa zelenom bradom, Šarasta kutija, Solilokviji gospodina Pinka i roman Proljeća Ivana Galeba predstavljaju Desnicu kao antologijskog pripovjedača, dojmljiva iskustva i životne mudrosti. Roman Proljeća Ivana Galeba vrhunac je autorova umijeća i umjetnosti, „djela kasnog modernizma, najava skepticizma postmoderne“ (Solar). 

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: