SUMNJA.STRAH@POVIJEST.HR - ESEIJI IZ HRVATSKE KNJIŽEVNOSTI Prikaži uvećano

SUMNJA.STRAH@POVIJEST.HR - ESEIJI IZ HRVATSKE KNJIŽEVNOSTI

Julijana Matanović

VBZ

9789533045214

Novi proizvod

Eseji iz hrvatske književnosti Julijana Matanović među prvima je u književnu interpretaciju unijela osobnost, naznačujući kako je govor o štivima drugih i govor o samome sebi. Kao autorica koja pokazuje poseban smisao za pronalaženje detalja iz kojeg se grana tumačenje, često je pozivana da knjige svojih kolega poprati pogovornom bilješkom...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

35,00 KM .

Podaci

Autor Julijana Matanović
Izdavač VBZ
Godina 2012
Uvez tvrdi
Broj stranica 209
ISBN 978-953-304-521-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

sumnja.strah@povijest.hr sedam je novih pogovora knjigama i cjelovitim opusima njezinih omiljenih autora (J. Barnes, A. Šoljan, N. Fabrio, M. Jergović i S. Mehmedinović, J. Imamović, S. Martinović). Umjesto zaključne riječi vlastitoj knjizi autorica ispisuje priču o romanu Toranj I. Kušana.

Riječ je o čitanjima koja se odmiču dosadašnjim analizama struke i koja su jednako dobrodošla na satovima lektire, kao i u pristupima koja traže isključivo užiće u tekstu.

Svojim tumačenjima autorica iznova potvrđuje veličinu i smisao književnosti, jedino sigurno mjesto u vremenima preplavljenim sumnjama i strahovima.

Julijana Matanović sebe je svrstala među one suvremene proučavatelje književnosti koji znaju da su i život i književnost veliki i da mi u njih upisujemo samo svoje male priče.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: