IZMIŠLJENO ZNANJE Prikaži uvećano

IZMIŠLJENO ZNANJE

Ronald H. Fritze

TIM press

9789537177782

Novi proizvod

Knjiga Izmišljeno znanje - lažna povijest, lažirana znanost i pseudoreligije nudi mnogobrojne zabavne i čudesne primjere lažnih priča, izmišljenih kronologija i zamjenskih teorija, pa će nedvojbeno izazvati žučne rasprave među čitateljima – kako skepticima, tako i onima koji vjeruju.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

64,70 KM .

Podaci

Autor Ronald H. Fritze
Izdavač TIM press
Godina 2013
Uvez meki
Broj stranica 316
Format 15,50X23,50CM
ISBN 978957177782
Jezik Hrvatski

Više informacija

Je li kineska flota doista otkrila Ameriku 1421. godine? Kada su u pretpovijesti izvanzemaljci došli na Zemlju i ljude naučili kako se grade piramide? Je li istina da se deset izgubljenih plemena Izraela naselilo u Engleskoj i Sjedinjenim Državama? Te i još mnoge druge kontroverzne tvrdnje – neke od njih podosta neobične, neke totalno čudne - predmet su istraživanja ove nevjerojatne knjige koja na pojedinim mjestima upravo zapanjuje.

Ova nevjerojatno istraživanje mutnog svijeta pseudo-povijesti otkriva potvrđene činjenice, informirana nagađanja, ali i čistu fikciju izgubljenih kontinenata, drevnih civilizacija te zavjereničkih prikrivanja, i ponovo se osvrće na povijesne temelje iza religija kao što su Nacija islama i Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Detaljnim istraživanjima, od legende o Atlantidi do one o američkim Indijancima koji govore velškim jezikom, Fritzie pokazuje da unatoč snažnim, priznatim povijesnim činjenicama koje ih osporavaju, mnoge od tih ideja pokazuju otpornost i stiču široku prihvaćenost. Kako nam primjeri u Izmišljenom znanju otkrivaju, pseudo-historičari ne ispituju nadmoć istraživanja u cjelini, već iskorištavaju anomalije dokaza koji podupiru njihove tvrdnje.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: