BAJKE BRAĆE GRIMM Prikaži uvećano

BAJKE BRAĆE GRIMM

Marc Girard

TIM press

9789537177690

Novi proizvod

Bajke braće Grimm nikad nas nisu prestale očaravati, po svoj prilici zato što tako začuđujuće relevantno opisuju poteškoće i sve ono što možemo dobiti ili izgubiti kada je riječ o našim obiteljskim i ljubavnim odnosima.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

35,40 KM .

Podaci

Autor Marc Girard
Izdavač TIM press
Godina 2013
Uvez meki
Broj stranica 168
Format 12x20CM
ISBN 9789537177690
Jezik Hrvatski

Više informacija

 Kroz čitanje brojnih priča, Marc Girard otkriva dramatične učinke roditeljskog nanošenja zla i roditeljske inkompetentnosti. Potom analizira stvaralačku moć ljubavi, koja podržava, popravlja, oblikuje junaka i daje mu snagu da nadvlada muke koje trpi, baš kao i vlastite nedostatke.
Suprotno dominantnoj zapadnoj tradiciji – onoj Tristana i Izolde – bajke braće Grimm ne vežu ljubav uz smrt: iznenađujuće, štoviše subverzivne, one opjevavaju ostvarivanje želje u životu, prava ljubavnika nasuprot bezdušnom društvenom redu i sposobnost onih koji se vole da slome neumitnu sudbinu koja razdvaja i satire.
Marc Girard (1955.) francuski je književni kritičar, psihoterapeut, liječnik i matematičar. Uz brojne znanstvene radove, objavio je književne kritike o djelima Flauberta, Balzaca, Zole i Grimmovim pričama. Tematika knjige Bajke braće Grimm – psihoanalitičko čitanje spaja njegovo zanimanje za psihoanalizu (psihoterapeutiku) i za književnost.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: