FILOZOFIJA ZLA Prikaži uvećano

FILOZOFIJA ZLA

Laš Fr. H. Svensen

TIM press

9789537177553

Novi proizvod

Premda pojam zla može izgledati nesuvremen, zlo je i dalje naša stvarnost. Mi vidimo, činimo i izloženi smo zlu. Izgleda, također, kao da u jednakim razmacima zaboravljamo zlo, da bi nas se brutalno na njega podsjećalo. Postoje ljudska čudovišta, ali ima ih premalo da bi se objasnilo međuljudsko zlo općenito. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

27,70 KM .

Podaci

Autor Laš Fr. H. Svensen
Izdavač TIM press
Godina 2011
Uvez meki
Broj stranica 293
ISBN 9789537177553
Jezik Hrvatski

Više informacija

Premda pojam zla može izgledati nesuvremen, zlo je i dalje naša stvarnost. Mi vidimo, činimo i izloženi smo zlu. Izgleda, također, kao da u jednakim razmacima zaboravljamo zlo, da bi nas se brutalno na njega podsjećalo. Postoje ljudska čudovišta, ali ima ih premalo da bi se objasnilo međuljudsko zlo općenito. U krajnjoj liniji nema drugog objašnjenja nego da smo mi - normalni, donekle pristojni i prijazni ljudi - ti koji čine najveće gadosti.

Ova knjiga je smišljena u prvom redu kao knjiga o nama i za nas normalne, koji nismo čudovišta. Zlo je u prvom redu moralna kategorija i tiče se ljudskog djelovanja. Baš kako je važno razumjeti zbog čega činimo zlo, važno je razjasniti kako da se ponašamo u odnosu na to.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: