O ZLU Prikaži uvećano

O ZLU

Terry Eagleton

Naklada Ljevak

9789533033891

Novi proizvod

U knjizi koja obuhvaća teme od svetog Augustina do alkoholizma, preko Tome Akvinskog i Thomasa Manna do Shakespearea i holokausta, Eagleton promišlja strašan položaj onih ukletih duša koje naizgled uništavaju bez ikakva razloga. Pritom postavlja čitav niz zanimljivih pitanja: Je li zlo doista oblik ništavila? Zašto se ono pokazuje toliko glamuroznim i zavodljivim?...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

39,70 KM .

Podaci

Autor Terry Eagleton
Izdavač Naklada Ljevak
Godina 2011
Uvez meki
Broj stranica 184
Format 14,50 x 21,00 cm
ISBN 978-953-303-389-1
Jezik Hrvatski

Više informacija

Za mnoge suvremene prosvijećene liberalne mislioce, kao i za većinu političke ljevice, zlo predstavlja zastarjeli pojam. Ono suviše podsjeća na konačne sudove i metafizičke izvjesnosti da bi bilo prihvatljivo u modernom dobu. U ovoj dovitljivoj i lako prohodnoj knjizi istaknuti marksistički teoretičar Terry Eagleton iznenađujuće ustaje u obranu stvarnosti zla, oslanjajući se na književne, teološke i psihoanalitičke izvore kako bi pokazao da zlo nije puka srednjovjekovna izmišljotina, nego stvarni fenomen i posve opipljiva snaga u današnjem svijetu.

U knjizi koja obuhvaća teme od svetog Augustina do alkoholizma, preko Tome Akvinskog i Thomasa Manna do Shakespearea i holokausta, Eagleton promišlja strašan položaj onih ukletih duša koje naizgled uništavaju bez ikakva razloga. Pritom postavlja čitav niz zanimljivih pitanja: Je li zlo doista oblik ništavila? Zašto se ono pokazuje toliko glamuroznim i zavodljivim? Zašto se dobrota čini tako dosadnom? Mogu li ljudi doista uživati u uništavanju koje uopće nema racionalnog razloga?

30 drugih knjiga iz iste kategorije: