GOSPODIN IZ I GOSPOĐICA PO Prikaži uvećano

GOSPODIN IZ I GOSPOĐICA PO

Tamara Vučković

EVENIO

9789538008436

Novi proizvod

Priča "Gospodin Iz i gospođica Po" dio je serije slikovnica o razvoju socioemocionalnih kompetencija kod djece, odnosno o razvoju samostalnosti, što je preduvjet za preuzimanje obveza izvršenja svakodnevnih zadaća. Iz i Po uče djecu da u svakome trenutku imamo izbor i da odluke koje donosimo imaju svoje posljedice.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

27,70 KM .

Podaci

Autor Tamara Vučković i Jelena Brezovec
Izdavač EVENIO
Godina 2019
Uvez tvrdi
Broj stranica 32
Format 22.0 × 25.0 cm
ISBN 9789538008436
Jezik Hrvatski

Više informacija

Priča Gospodin Iz i gospođica Po dio je serije slikovnica o razvoju socioemocionalnih kompetencija kod djece.

To je priča o odgovornosti, odnosno o razvoju samostalnosti, što je preduvjet za preuzimanje obveza izvršenja svakodnevnih zadaća. Iz i Po uče djecu da u svakome trenutku imamo izbor i da odluke koje donosimo imaju svoje posljedice. Te posljedice mogu biti neugodne ili dobre, a dio učenja odgovornosti iz iskustva podrazumijeva i prihvaćanje pogrešaka te spremnost na ponovne pokušaje.

Odgovornosti je savjesno obavljanje dužnosti, ali i mogućnost spoznavanja posljedica naših izbora. Ako znamo da u nečemu imamo izbor i prava, moramo znati da uz to imamo i odgovornost. Naravno, djeca nemaju istu odgovornost kao što imaju odrasli, međutim, iznimno je važno da odmalena uče kako njihovi postupci imaju različite posljedice.

Preuzimanje odgovornosti je ključ za ostvarenje trajne sreće i uspjeha, jer nam daje moć da uzmemo svoj život u svoje ruke i tako ne zavisimo o vanjskim faktorima.

Stoga važno djecu od najranije dobi učiti da sukladno godinama preuzimaju odgovornost za svoje postupke, a sukladno svojim vrlinama, vještinama, kompetencijama i znanjima.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: