SVAKO JE DIJETE DAROVITO Prikaži uvećano

SVAKO JE DIJETE DAROVITO

Gerald Huther

HARFA

9789537351328

Novi proizvod

Ova knjiga donosi dokaze zašto nam je nužna radikalna promjena u shvaćanju odgoja i škole - naš zastarjeli školski sustav šteti djeci i cijeloj zajednici. Moramo prestati stvarati pritisak i stres već u djetinjstvu. Uostalom, neuroznanost odavno je dokazala: Svako je dijete darovito, a na nama je da to prepoznamo i djelujemo u skladu s tim...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

33,90 KM .

Podaci

Autor Gerald Huther
Izdavač Harfa d.o.o.
Godina 2015
Uvez meki
Broj stranica 98
ISBN 978-953-7351-32-8
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ova knjiga donosi dokaze zašto nam je nužna radikalna promjena u shvaćanju odgoja i škole - naš zastarjeli školski sustav šteti djeci i cijeloj zajednici. Moramo prestati stvarati pritisak i stres već u djetinjstvu. Uostalom, neuroznanost odavno je dokazala: Svako je dijete darovito, a na nama je da to prepoznamo i djelujemo u skladu s tim.

Tko želi postati liječnik, u našemu školskom sustavu mora biti dobar matematičar, ali ne i empatičan. Trenutačno poimanje darovitosti i "inteligencije" nije samo pogrešno, već je i vrlo opasno.

Roditelji i škole doduše čine sve da bi poticali sposobnosti djece. Pa ipak, zato što nam se školski i obrazovni sustav općenito temelji gotovo isključivo na prenošenju znanja i postignućima, proizvodimo odlične učenike i studente koji se u poslovnome svijetu pretvaraju u gubitnike. A na tom putu gubimo brojne neiskorištene i frustrirane talente. Već predugo koračamo tom stranputicom.

Gerald Hüther i Uli Hauser opisuju koje su darovitosti urođene i kako se razvija dječji mozak. Pokazuju da naš odgoj te aspekte gotovo uopće ne uzima u obzir i zahtijevaju radikalnu promjenu stava kako bi sva djeca posve razvila svoje potencijale.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: