ŽIRAFICA JE TUŽNA JER DJEDA VIŠE NEMA - slikovnica Prikaži uvećano

ŽIRAFICA JE TUŽNA JER DJEDA VIŠE NEMA - slikovnica

Tatjana Gjurković i Tea Knežević

EVENIO

9789538008245

Novi proizvod

Vrlo često odrasli smatraju da ako dijete ne pokazuje otvoreno tugovanje zbog gubitka voljene osobe, to znači da ga to nije toliko pogodilo. No djeca tuguju na nešto drugačiji način od odraslih. Što bi to točno značilo?

"Žirafica je tužna jer djeda više nema" spada u tzv. terapeutske priče

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

15,00 KM .

Podaci

Autor Tatjana Gjurković i Tea Knežević
Izdavač EVENIO
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 20
Format 22.0 x 22.0 cm
ISBN 9789538008245
Jezik Hrvatski

Više informacija

Osnovni su razlozi za osjećaj tuge gubitak ili odvojenost od dragocjena predmeta ili osobe. No i sama mogućnost gubitka može izazvati osjećaj tuge. Bez obzira na to je li se gubitak stvarno dogodio ili dijete samo misli da bi se mogao dogoditi, emocionalna potreba koja se javlja „iza” osjećaja tuge jest potreba za podrškom, utjehom te nadoknada izgubljenoga, i to na način na koji je to moguće.

Vrlo često odrasli smatraju da ako dijete ne pokazuje otvoreno tugovanje zbog gubitka voljene osobe, to znači da ga to nije toliko pogodilo. No djeca tuguju na nešto drugačiji način od odraslih. Što bi to točno značilo? Djetetov jezik za izražavanje nije govor, već je on neverbalan (kroz igru i ponašanje), a to znači da djeca uglavnom neće samoinicijativno govoriti o gubitku i tuzi. Osim toga, svaka veća promjena, poput gubitka osobe, kod djeteta budi snažan osjećaj nesigurnosti i bespomoćnosti. Upravo je zato izrazito važno kako će odrasli reagirati prema djetetu u ovakvoj situaciji.

"Žirafica je tužna jer djeda više nema" spada u tzv. terapeutske priče

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: