PSIĆA JE STRAH ODLASKA DOKTORU - slikovnica Prikaži uvećano

PSIĆA JE STRAH ODLASKA DOKTORU - slikovnica

Tatjana Gjurković i Tea Knežević

EVENIO

9789538008702

Novi proizvod

Sva djeca doživljavaju strah, te se to smatra normalnim dijelom djetetova razvoja. Odlazak doktoru djetetu znači odlazak na neko novo i nepoznato mjesto, gdje treba komunicirati i surađivati s novom i nepoznatom osobom. 

"Psića je strah odlaska doktoru" spada u tzv. terapeutske priče

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

18,00 KM .

Podaci

Autor Tatjana Gjurković i Tea Knežević
Izdavač EVENIO
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 20
Format 22.0 x 22.0 cm
ISBN 9789538008191
Jezik Hrvatski

Više informacija

Sva djeca doživljavaju strah, te se to smatra normalnim dijelom djetetova razvoja. Bez obzira na to čine li se odrasloj osobi djetetovi strahovi realni ili ne, za dijete su oni realni i na odraslima je da pronađu način kako da se dijete ponovno osjeća sigurno i zaštićeno uz njih. Kako se djetetova mašta isprepliće s realnošću, osobito je važno da roditelj (i/ili druga odrasla osoba koja odgaja dijete) pomogne djetetu da se nosi sa strahom, da ga smiri, da mu pruži podršku uz pomoć fizičkoga kontakta i umirujućih riječi.

Odlazak doktoru djetetu znači odlazak na neko novo i nepoznato mjesto, gdje treba komunicirati i surađivati s novom i nepoznatom osobom. Da bi se dijete moglo opustiti na nekom novom mjestu i surađivati s nekom novom osobom, potrebno mu je neko vrijeme i dodatna roditeljska podrška. U realnim se uvjetima djetetu katkad ne može dati sve to vrijeme koje mu je potrebno da bi se opustilo i osjećalo ugodno te bilo voljno surađivati. Upravo je zato važno dijete pripremiti za odlazak doktoru ili na bilo koju novu situaciju.

"Psića je strah odlaska doktoru" spada u tzv. terapeutske priče

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: